In Insulele Feroe exista o adevarata traditie in vanarea de balene, iar oamenii se inghesuie sa vada cum sunt omorate cu salbaticie mamiferele.
In Insulele Feroe, considerate perla coroanei daneze, nu pot fi considerate la fel de valoroase din perspectiva consideratiei pe care o au fata de animale. Inca din 1584 localnicii si-au facut o pasiune din uciderea balenelor pilot. Aproape o mie de balene-pilot cu inotatoare lungi din specia "Globicephala melaena" sunt omorate anual in Insulele Feroe, intr-o vanatoare numita "grindadráp", informeaza Adevarul.

Desi ne asteptam ca oamenii sa ucida pentru bani, ei bine, ei ucid doar din pura placere si reprezentatia este deschisa oricui vrea sa participe. In concluzie, pare un sport local, in cadrul careia balenele sunt incercuite cu barci, directionate catre un fiord sau golf si acolo macelarite.
Aceasta indeletnicire neaosa face parte din cultura daneza, locuitorii mentionand ca "grindadráp" ii face sa se simta feroezi.


Click aici
pentru motivatia feroezilor in ceea ce priveste vanatoarea sangeroasa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.