Ora Pamantului 2009 va reuni 377 de orase din toata lumea care vor stinge luminile pe 28 martie, la ora 20:30. Organizatorii isi propun sa implice 1 miliard de oameni din mai mult de 1000 de orase din lumea intreaga in cea mai mare actiune globala de prevenire a schimbarilor climatice din istorie.
Si anul acesta campania beneficiaza de sustinerea multor vedete internationale. Partea artistica a campaniei ii revine artistului Shepard Fairey, potrivit GreenReport.In 2007, orasul australian Sydney a stins luminile timp de o ora. In 2008, gestul australian inspirase deja si 370 de orase din 37 de tari care au participat la Ora Pamantului.

Anul trecut si Romania a fost inspirata de cei aproape 50 de milionae de oameni care au stins luminile pentru o ora transmitand astfel un mesaj puternic despre nevoia de actiune impotriva incalzirii globale. Anul trecut cladiri emblematice precum Opera din Sydney, Colosemul din Roma sau hotelul Jumeirah din Dubai, au ramas in intuneric pe durata evenimentului. La noi, mai multe primarii au decis intreruperea iluminatului public si a unor cladiri de referinta. La Bucuresti, Opera Nationala a stins iluminatul exterior, fiind prima cladire reprezentativa care s-a alaturat miscarii. Peste 1000 de persoane si cateva zeci de organizatii s-au inscris pe pagina evenimentului. Realitatea TV a oprit reflectoarele in timpul emisiunii, pentru cateva minute, dand tonul la stingerea luminii. Rezultatele evenimentului au fost peste asteptari, Dispeceratul Energetic anuntand ca s-a inregistrat o reducere de energie de 100-150 de megawati, echivalentul a aproximativ un milion si jumatate de becuri, potrivit Earth Hour.org.

In ziua evenimentului, WWF a organizat in parcul Herastrau, impreuna cu AER (Asociatia pentru Energie Regenerabila), o actiune de constientizare, oferind informatii despre Earth Hour, despre schimbarile climatice, despre modul in care fiecare persoana se poate implica in prevenirea acestora. Scopul actiunii a fost sa atraga un numar cat mai mare de persoane care sa sustina initiativa Earth Hour si sa promoveze lucrurile simple, pe care fiecare individ le poate face, pentru a reduce consumul de energie.

Pentru 2009, Earth Hour isi propune sa implice 1 miliard de oameni din mai mult de 1000 de orase din lumea intreaga. Va fi cea mai mare actiune globala de prevenire a schimbarilor climatice din istorie.Romania se va alatura miscarii, implicand de aceasta data companii, institutii si comunitati, intr-o actiune ampla, menita sa atraga atentia asupra fenomenului schimbarilor climatice.

Alaturati-va miscarii Earth Hour 2009! Stingeti lumina pe 28 martie 2009, la 20.30!

Poti sustine cauza Earth Hour, realizand un video propriu si adaugandu-l aici, la marele proiect Earth Hour Global, alaturi de alti sustinatori eco.

  • De cand s-a lansat Earth Hour 2009 a reusit sa atraga in proiect deja 168 de orase
  • 6 capitale si-au aratat suportul fata de campania "Fara Lumina"
  • Scotia s-a alaturat si ea listei crescatoare de tari care sustin aceasta cauza
Tot interesul pe care si-l dau din ce in ce mai multe tari pentru "Ora Pamantului" nu poate decat sa bucure organizatiile de mediu care anticipeaza ca va fi cel mai mare eveniment de acest gen din 2009.

Organizatorii Earth Hour spera ca pana pe 28 martie, se vor mai alinia campaniei numeroase tari importante. Directorul Executiv al Earth Hour Global, Mr Andy Ridley a declarat: " Cu aproape jumatate din poipulatia globului traind in mediul urban, nu e de mirare ca orasenii sunt foarte interesati de problemele de mediu mai mult decat populatia de la tara. Totusi noi speram ca din ce in ce mai multe orase, municipii, dar si sate se vor inscrie in aceasta cursa anti-incalzire globala si se vor face auziti".

Daca vrei sa fii si tu aproape de ceilalti oameni care-si vor inchide televizoarele, vor stinge becurile si vor celebra Ora Pamantului pe 28 martie, inscrie-te aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.