Expresiile faciale pe care oamenii le fac pentru a-si arata sau pentru a-si ascunde emotiile resimtite sunt controlate de creier, nu invatate de-a lungul vietii, potrivit unui studiu american, publicat in Journal of Personality and Social Psychology, informeaza BBC News Online monitorizat de Mediafax.

Sportivii nevazatori si sportivii cu o vedere normala au aceleasi expresii faciale atunci cand pierd sau castiga, au explicat cercetatorii americani, care sustin faptul ca expresia faciala nu se invata de-a lungul vietii privind la cei din jur si care considera ca acestea reprezinta o reminiscenta a procesului de evolutie a oamenilor de-a lungul istoriei.

Teoria potrivit careia expresia faciala este determinata genetic nu este o idee noua, fiind sugerata de oamenii de stiinta inca din 1960.

Studiul, desfasurat in cadrul San Francisco State University, a oferit o dovada puternica in sprijinul acestei teorii. Profesorul David Matsumoto si echipa lui au comparat 4.800 de fotografii care imortalizau expresiile fetelor unor campioni de judo - nevazatori si vazatori - in timpul ceremoniilor de decernare a medaliilor de la Jocurile Olimpice si a Jocurilor Paralimpice din 2004.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.