Gvernul va rezilia in "conditii in care statul sa nu piarda" contractele bilaterale prin care Hidroelectrica vinde energie daca beneficiarii acordurilor comerciale nu vor accepta cresterea preturilor, scaderea duratei si a cantitatilor, a declarat ministrul Economiei, Lucian Bode.

"Daca nu ajungem la rezultatul pe care il urmarim, suntem dispusi sa mergem pana la capat. Rezilierea in conditiile in care statul sa nu piarda. A venit timpul ca statul sa fie baiatul desptept din aceasta ecuatie", a declarat Bode pentru MEDIAFAX.

El a adaugat ca pana la sfarsitul lunii martie ministerul va discuta cu toate firmele care au contracte cu Hidroelectrica. Pana luni, oficialii institutiei au avut discutii cu reprezentatii companiilor Alro, Europec, Electromagnetica, Alpiq Romindustrie, Alpiq RomEnergie si Energy Holding.

Citeste si : Hidroelectrica si curentul ieftin: "Baietii destepti" mai lasa de la ei

Potrivit lui Bode, renegoceierea acordurilor va fi incheiata pana la sfartitul lunii martie.

"Vrem ca din aceste contracte statul sa fie de aceasta data baiatul destept, aceasta este tinta pe care o urmarim. Fie ca vorbim de un pret echitabil, de o durata mai apropiata de anul 2012, iar nu de 2018, pana cand au fost prelungite din nefericire trei dintre contracte", a mai spus Bode.

Renegocierea acestor contracte si anularea, in limitele legii, a acordurilor care nu pot fi renegociate, au fost solicitate de catre reprezentantii Fondului Monetar International (FMI).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.