Ministerul Economiei nu a ajuns la o intelegere cu beneficiarii contractelor bilaterale de vanzare a energiei incheiate de Hidroelectrica, astfel ca a transmis Ministerului Justitiei documentele pentru analiza in vederea anularii, iar o pozitie va fi adoptata pana pe 23 februarie.

Decizia de trimite a contractelor la Justitie apartine ministrului Economiei, Lucian Bode.

Potrivit lui Bode, cei mai multi beneficiari ai contarctelor bilaterale nu au acceptat in special majorarea preturilor.

"Majoritarea companiilor au fost de acord cu reducerea duratei si a cantitatilor, dar nu au agreat in special conditia a treia, respectiv cresterea preturilor. Pe statul roman il intereseaza sa aduca in limita normala si a bunului simt aceste contracte", a adaugat ministrul, potrivit realitatea.net.

Bode are si un plan de rezerva

Ministrul Economiei a afirmat ca daca aceste contracte nu vor putea fi anulate are un plan de rezerva, dar acesta va fi anuntat dupa 23 februarie, scrie Romania Libera.

Fondul Monetar International (FMI) a impus Guvernului un termen scurt in care sa finalizeze procedurile de renegociere a contractelor bilaterale la Hidroelectrica, respectiv pana la 15 februarie 2012, si sa anuleze, in limitele legii, intelegerile pentru care aceste negocieri nu pot fi incheiate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.