Morcovii cruzi grabesc vindecarea ranilor, a inflamatiilor sau a taieturilor.
Bolile cardiovasculare
2/9
Potrivit studiilor, persoanele care consuma zilnic 25 de grame de morcovi pe zi au un risc redus cu 32% al aparitiei bolilor cardiovasculare, potrivit
care2.com.
Nutrientii din morcovi sun benefici pentru mentinerea sanatatii unghiilor, pielii, ochilor si parului.
Asigura functionarea optima a sistemului digestiv datorita cantitatii mari de fibre pe care o contine.
Antioxidantii din morcovi ajuta la prevenirea cancerului. Potrivit studiilor, morcovii contin falcarinol - un pesticid natural care protejeaza organsimul de celulele canceroase.
Magneziul si fibrele din morcovi ajuta la scaderea nivelului de colesterol din organism.
Previn aparitia cariilor
7/9
Morcovii previn aparitia cariilor dintilor prin distrugerea germenilor periculosi din gura.
Distrug celulele lecemice
8/9
Sucul din extract de morcov distruge celulele leucemice si inhiba progresia acestora.
Morcovii contin fitonutrienti - compusi care reduc riscul aparitiei cancerului de colon.
Morcovul este una dintre cele mai consumate si indragite legume din lume. Putini stiu, insa, ce beneficii extraordinare are asupra sanatatii. 9AM.ro va prezinta cateva dintre acestea.