Cartile reprezinta un instrument care, fara doar si poate, deschide drumul catre cunoastere. Astfel, dorinta pentru cunoastere si acumularea cat mai multor informatii a oamenirii s-a dovedit a fi nermarginita, motiv pentru care, de-a lungul timpului scriitorii au dat tot ce aveau mai bun pentru a impartasi experiente proprii sau descoperiri. Din pacate, operele lor nu au fost mereu apreciate la adevarata lor valoare, dovada fiind cartile interzise in anumite perioade de timp, din diverse motive.

Astfel, de-a lungul istoriei, atat cartile, cat si cetatenii au avut mult de suferit din cauza cenzurii. Fie ca era vorba despre carti cu teme politice sau religioase, fie din diverse motive logice sau mai putin logice multe carti interzise au pus in dificultate atat autoritatile, cat si oamenii de rand. Chiar si operele de fictiune au creat probleme din cauza subiectelor pe care le abordau intr-o anumita perioada, fiind interzise complet.

Desi astazi pare foarte ciudat sa se vorbesca despre aceasta tema, intr-o anumita perioada cartile interzise erau un subiect deloc strain pentru omenire. Principalele motive pentru care cartile erau interzise fac referire la violenta, critici adresate bisericii, subiecte tabu sau cu tenta sexuala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.