Fiecare dintre noi a experimentat, cel putin o data, o stare de frica sau de anxietate intensa, aparuta brusc, in situatii in care viata nu ne este amenintata. Acelea sunt atacurile de panica, caracterizate prin accelerarea batailor inimii, respiratii rapide si scurte, sentimentul de pierdere a controlului si de moarte iminenta. In cazul atacurilor de panica, organismul nostru supraevalueaza evenimentul prezumtiv periculos si transmite semnale exagerate sau inutile creierului.  "Atacul de panica este precum un semnal fals de alarma, din cauza ca organismul nostru nu a anticipat corect gravitatea situatiei in care ne aflam. Odata ce au fost transmise primele impulsuri creierului, se produce o reactie in lant ireversibila. Atacurile de panica apar, de regula, din senin si ating apogeul dupa 10 minute si pot dura pana la 30 de minute. Am putea descrie un atac de panica ca pe un cosmar emotional, iar rezultatul sau este in cele mai multe cazuri unul dureros din punct de vedere mental si emotional", explica psihoterapeutul Angela Nutu, vicepresedintele Asociatiei Romane de Hipnoza. Iata 7 sfaturi pentru a preveni atacurile de panica:



Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.