Situata in nordul Arhipeleagului Caraibelor, Republica Dominicana este una dintre cele mai fierbinti destinatii de vacanta ale momentului.

Situata in nordul Arhipeleagului Caraibelor, Republica Dominicana este una dintre cele mai fierbinti destinatii de vacanta ale momentului. Exotica 100%, cu puternice accente coloniale, cu plaje albe si o mare de culoarea turcoazului, Republica Dominicana este o destinatie pentru toate gusturile… dar nu si pentru toate buzunarele.

Republica Dominicana, fosta colonie spaniola, este situata in Arhipeleagul Antilelor Mari, in nordul Marii Caraibelor, la vest de Puerto Rico si la est de Cuba. Din punct de vedere turistic, aceasta tara se afla in topul destinatiilor din Caraibe datorita capitalei sale – Santo Domingo care nu poate concura ca frumusete si farmec decat cu Havana – capitala Cubei, gratie plajelor sale ireale, arhitecturii coloniale si opulentei din segmentul turistic.

Opulenta si luxul ca strategii turistice

Cu greu veti gasi oferte pentru aceasta destinatie sub trei, patru sau cinci stele. Cum din toata “afacarea” cel mai scump “produs” este biletul de avion, cazarea in hoteluri de patru sau cinci stele este in mod clar recomandata. Republica Dominicana ofera din punct de vedere turistic tot ce va puteti sau nu imagina – mai ales in materie de lux. Sistemul all inclusive este mult mai bine aplicat decat pe continentul european. Practic, un sejur aici are toate sansele sa devina cea mai frumoasa vacanta din viata voastra. Majoritatea complexelor hoteliere s-au dezvoltat cu un puternic accent colonial, care sa aminteasca de perioada in care Republica Dominicana facea parte din siragul de “perle” controlate de Spania. Astfel, pornind de la arhitectura si terminand cu imbracamintea personalului hotelier, totul sta sub semnul secolelor trecute. Hotelurile ofera insa, din punct de vedere al serviciilor, tot ceea ce poti visa.

Citeste si:
Statul Barbados nu o mai vrea pe Regina Elisabeta a II-a în fruntea...
Statul Barbados nu o mai vrea...

De la sporturi de apa (toate cele care s-au inventat pana in prezent) pana la servicii sau programe de fitness, de la mancaruri traditionale sau produse din bucataria internationala, pana la baruri deschise 20 de ore pe zi – produsele, serviciile si facilitatile hotelurilor de lux din cele mai importante statiuni ale tarii, respecta cele mai inalte standarde ale calitatii.

De facut si de vazut

Cristofor Columb a debarcat pe insula Haiti pentru prima data in decembrie 1492. El a fost cel care a numit aceste pamanturi “mica Spanie” si tot el a spus ca acesta este cel mai frumos pamant din intreaga Lume Noua.

Sunt foarte multe lucruri care pot fi facute in oricare dintre statiunile Republicii Dominicane. Santo Domingo – capitala tarii este un oras magnific dar extrem de contrastant. De fapt, turistul care va ajunge aici va fi socat in primul rand de aceste contraste. Lumea din interiorul hotelurilor de lux, lumea turistica este lipsita de orice defect. Opulenta, luxul, bogatia sunt cuvintele care pot descrie cel mai bine atmosfera din interiorul acelstor mici paradisuri. Dincolo de portile acestor hoteluri insa domneste saracia si viata simpla. Localnicii sunt extrem de ospitalieri, canta toata ziua, dar afisarea cu haine si podoabe opulente in afara complexelor hoteliere… nu este tocmai recomandata.

Citeste si:
Cel Mai Bun Hotel din lume: luxul din mijlocul Africii!
Cel Mai Bun Hotel din lume:...

Majoritatea hotelurilor, mai ales cele din nord si sud-est, au plaje si piscine proprii. Plajele de pe coasta Republicii Dominicane (linia de coasta a acestei tari masoara aproximativ 1300 de kilometri) sunt incredibile. Nisipul este foarte fin, de culoare alba, tarmul este strajuit de palmieri si cocotieri iar marea, extrem de limpede, are culoarea turcoazului.

Daca ajungeti in Republica Dominicana vizitati capitala, orasul Santo Domingo – o expozitie arhitecturala coloniala in aer liber, Insula Saona – se organizeaza frecvent excursii optionale catre acest paradis miniatural, Insula Cayo Levantado si orasul Altos de Chavon – o minunata localitate medievala.

Preturi si oferte

Pretul unui bilet de avion pana in Republica Dominicana variaza in functie de perioada, ruta si companie aeriana. Aproximativ, cu taxe incluse, acesta va va costa 1500 de euro.
Cazarea la un hotel de cinci stele din Punta Cana – in regim all inclusive – va va costa aproximativ 100 de euro de persoana. Mai multe detalii gasiti aici.

Citeste si:
Delia a plecat într-o vacanță exotică! Cu ce probleme s-a...
Delia a plecat într-o vacanță...

Sursa: LAZY


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.