Barbados, un stat din insula Caraibe și-a anunțat intenția de a o demite pe Regina Elisabeta a II-a din funcția de șef al statului deoarece țara își dorește „suveranitate deplină”.

Barbados își dorește să dețină controlul total în propria țară până când își sărbătorește cea de-a 55-a aniversare a independenței față de Marea Britanie, în noiembrie 2021.

„A sosit timpul să lăsăm pe deplin trecutul nostru colonial. Vom avea un șef de stat din Barbados. Aceasta este declarația supremă de încredere în ceea ce suntem și ceea ce suntem capabili să realizăm. Prin urmare, Barbados va face următorul pas logic către suveranitate deplină și va deveni republică până când vom sărbători 55 de ani de la independență”, a declarat premierul Mia Mottley.

Barbados și-a câștigat independența față de Marea Britanie în anul 1966, chiar dacă regina a rămas șeful statului. Majoritatea țărilor din insula Caraibe au menținut legături formale cu monarhia după obținerea independenței.

Insula s-a aflat sub controlul Marii Britanii din 1627 până la independența din 1966 și este monarhie constituțională, condusă de regină, menționează digi24.ro.

Citeste si:
Pui de gorilă salvat de îngrijitorii unei grădini zoologice
Pui de gorilă salvat de...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.