Fiecare moment fericit ar trebui să devină o amintire de neuitat, de aceea cele mai importante evenimente din viaţa noastră sunt marcate de ceremonii şi celebrări care îi strâng în jurul nostru pe toţi cei dragi. Cu toate că o petrecere este o modalitate minunată de a marca un eveniment, şi, cu siguranţă, o amintire frumoasă, există şi alte moduri prin care poţi face ca un moment special din viaţa să devină de neuitat. Iată trei modalităţi inedite prin care poţi da o anvergură deosebită unei ocazii fericite.

Bijuterii de suflet

Bijuteriile care ne sunt cele mai dragi sunt, de cele mai multe ori, şi cele care ne leagă de momente speciale din viaţa noastră sau de anumiţi oameni care au un loc special în inima noastră. De aceea, o modalitate inedită prin care poţi celebra o ocazie specială implică o bijuterie deosebită. O nuntă, de exemplu, implică deja un ceremonial de schimb de verighete, dar le poţi face unice, gravând un mesaj de dragoste pe interior sau alegând un model mai puţin obişnuit sau personalizat.

Şi un botez poate fi marcat cu ajutorul bijuteriilor: un medalion sau un colier special pentru mamă şi o pereche de butoni pentru tată pot fi mementouri deosebite care să marcheze această ocazie. Absolvirea facultăţii sau încasarea primului salariu, achiziţia unei locuinţe sau a primei maşini sunt alte evenimente care pot fi marcate prin intermediul unor bijuterii care să-ţi amintească emoţiile frumoase ale unui astfel de moment. În plus, bijuteriile din metale preţioase sau cele cu pietre, cum ar fi safirul, diamantul sau smaraldul, constituie şi investiţii care pot trece de la o generaţie la alta.

Artă

De sute de ani, oamenii investesc în artă, atât pentru valoarea estetică, dar şi pentru cea economică. Multe obiecte de artă devin mai valoroase cu trecerea timpului şi reprezintă un patrimoniu de familie. Poţi alege să marchezi un eveniment special din viaţa ta investind într-un obiect de artă de valoare. Licitaţiile specializate au devenit tot mai populare şi în ţara noastră, iar cataloagele sunt din ce în ce mai bogate în oferte variate: de la piese de mobilier şi tapiserii la tablouri şi sculpturi. De asemenea, dacă eşti interesat de domeniul artistic, poţi investi în operele unui tânăr artist aflat la început de carieră. Este foarte posibil ca lucrarea sa să valoreze dublu în numai câţiva ani. Alegerea poate fi corelată cu evenimentul pe care îl sărbătoreşti: un tablou care are ca temă dragostea, în cazul căsătoriei, sau o sculptură ce simbolizează maternitatea, cu ocazia botezului. Alegerea îţi aparţine şi va constitui, cu siguranţă, un memento excepţional.

Citeste si:
Eliberează-ți mintea de tot ce doare: modalități ușoare de a alunga...
Eliberează-ți mintea de tot...

Opere de caritate

În momentele cele mai fericite ale vieţii noastre, putem face alegerea altruistă şi generoasă de a ne gândi şi la cei care au mai puţin sau aproape nimic. Dacă vrei să îţi arăţi recunoştinţa pentru binecuvântările pe care le-ai primit şi să marchezi un moment deosebit din viaţa ta printr-un gest de nobleţe, poţi face o donaţie unei fundaţii de caritate, care se ocupă de femei ce sunt victime ale abuzului, de copii defavorizaţi sau chiar de mediul înconjurător. Uneori este foarte uşor să uităm necesităţile celor mai vulnerabili dintre noi, însă, printr-un astfel de gest, îi poţi inspira pe cei din jur să facă şi ei gesturi similare sau poţi începe o nouă tradiţie de familie, prin care să valorizaţi empatia şi grija faţă de aproapele nostru care are nevoie de ajutor şi susţinere.

Citeste si:
Timișoara devine Capitala culturală a Europei. Mii de artiști vor...
Timișoara devine Capitala...

Un eveniment special din viaţa ta poate fi un bun moment să reflectezi la viitorul tău, la investiţiile pe care vrei să le faci pentru familie, la patrimoniul care va rămâne în mâinile generaţiei următoare, dar şi la cei de lângă tine, care au nevoie de speranţă pentru ziua de mâine.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Octombrie 2021 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.