Luni, 23 august, va fi vreme călduroasă în sudul teritoriului și în vest, posibil caniculară la amiază în partea de sud-vest, dar doar izolat. În rest, temperaturile rămâne asemănătoare cu cele din ziua precedentă. În zonele montane, submontane și în partea de est a teritoriului vor fi averse slabe. Vântul va sufla mai tare în sudul Banatului și la munte, la altitudini mari. Seara, în vest și în nord-vest, își fac intrarea norii și aduc averse torențiale cu descărcări electrice. Vântul o să bată la rafală cu peste 55...60 km/h. Tot în acel moment al zile este posibil să apară căderi de grindină și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 32 de grade Celsius, mai ridicate în Banat și sudul Olteniei, unde se vor înregistra 34 de grade Celsius.

Prognoza meteo | Luni, 23 august 2021

Vremea la București

31 de grade se vor arăta în termometre luni. Cerul va fi variabil și vântul va adia ușor. Marți, vremea devine călduroasă după-amiaza. Maxima va atinge 32 de grade Celsius, iar temperatura minimă doar 16...19 grade Celsius. Dimineața, cerul va fi acoperit de nori, dar nu va ploua.

Vremea la munte

Se anunță cer temporar noros în a doua parte a zilei și local vor fi averse torențiale, tunete și fulgere și intensificări de scurtă durată ale vântului. La Sinaia, Predeal și Păltiniș se vor înregistra 18 grade Celsius, iar la Stâna de Vale 20.

Vremea la mare

Pe litoral va fi vreme frumoasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 25 și 28 de grade Celsius. Apa mării poate atinge la miezul zilei chiar și 24 de grade. La Gura Portiței, Costinești și Vama Veche vor fi 25 de grade Celsius, iar în Mamaia 26.

Vremea pentru ziua de marți, 24 august

Se răcorește în partea de vest, în centru și nord, dar îndeosebi în Transilvania, sudul Banatului, centrul Moldovei și la munte, unde se anunță ploi torențiale, descărcări electrice, local rafale de vânt și izolat grindină.

Precipitațiile vor lăsa cantități însemnate de apă. În Câmpia Română și Lunca Dunării ziua de marți o să fie călduroasă. Spre seară, în Muntenia, sudul Moldovei și Oltenia se va semnala instabilitatea atmosferică accentuată.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.