Fundația pentru Copii Ronald McDonald a început construirea celei de-a treia Case Ronald McDonald din România, în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”. Casa Ronald McDonald Iași va găzdui beneficiari din toată regiunea de Nord-Est a țării, familii ai căror copii au nevoie de tratamente și internări de lungă durată. Anual, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” ajung peste 50.000 de copii, din toată regiunea de Nord-Est a țării. Casa va fi inaugurată în primul trimestrul al anului viitor și este un proiect cu o valoare de 1,6 milioane de euro.

Casa Ronald McDonald de la Iași va avea 19 camere individuale cu baie proprie și o serie de spații comune ce oferă confortul unei case departe de casă: bucătărie, living, sală de mese, loc de joacă, spălătorie, sală pentru activități. Aici, părinții vor putea să se odihnească, să socializeze, să servească sau să pregătească o masă caldă și vor beneficia de sprijinul întregii echipe.

Cu ocazia preluării amplasamentului și a începerii construcției, Amalia Năstase, Președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald, a declarat: „Îmi revine bucuria de a anunța începerea lucrărilor de construcție a Casei Ronald McDonald cu nr. 3, de la Iași. Este un proiect de suflet, la care lucrăm de peste cinci ani, un proiect prin care ne dorim să ajutăm copiii ce au nevoie de internare și familiile lor. Știm că atunci când un copil primește un diagnostic grav, părinții pornesc cu el către un centru universitar unde poate primi îngrijiri medicale adecvate, iar acest lucru implică eforturi și costuri foarte mari. De la transport, la cazare și mese, mulți dintre părinți nu își permit să rămână alături de copiii lor. Pentru aceștia, Casa Ronald McDonald din Iași este o speranță, o șansă la viață, un ajutor și o casă departe de casă în cele mai grele momente ale vieții lor, în lupta cu boala. Mulțumim întregii comunități pentru susținerea acestui proiect și fac apel în continuare la solidaritate, pentru a ține familiile împreună și pentru a reuși să inaugurăm acest proiect în cel mai scurt timp.”

Casa Ronald McDonald Iași este al treilea proiect de acest tip al Fundației pentru Copii Ronald McDonald, alături de cele din București (2003) și Timișoara (2008). Casele Ronald McDonald sunt construite împreună cu Ronald McDonald House Charities Inc. și cu partenerul de misiune, McDonald’s.

Vă puteți alătura eforturilor Fundației pentru Copii Ronald McDonald sprijinind familiile pe durata spitalizării copiilor lor, prin SMS la 8845, cu textul FAMILIE pentru 2 euro lunar. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul fundației: https://rmhc.ro/doneaza/.

***

Despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald

De peste 23 de ani, Fundația pentru Copii Ronald McDonald dezvoltă proiecte și programe care îmbunătățesc calitatea vieții și a sănătății copiilor din toată țara. Prin Casele Ronald McDonald, Fundația susține continuu familiile ai căror copii au nevoie de spitalizare pe o perioadă îndelungată. De asemenea, anual, spitale de copii și secții de pediatrie din toată țara primesc sprijinul Fundației sub forma dotărilor cu echipamente, aparatură și consumabile, necesare acordării actului medical în condiții optime.

Citeste si:
Eficiența în industria construcțiilor cu ajutorul utilajelor...
Eficiența în industria...

Începând cu anul 2017, Fundația este coordonată de Consiliul Director, din care fac parte:

Dna. Amalia Nastase, Founder & CEO Amalia Năstase Communications

Dl. Ștefan Iordache, Chief Operating Officer Publicis One Romania

Dr. Alin Popescu, Medic specialist de medicină sportivă

Dl. Valentin Truță, General Counsel Hili Ventures

Dl. Martin Xuereb, Președinte Ronald McDonald House Charities Malta

www.rmhc.ro


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 August 2021 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.