Canicula o să persiste în partea de sud, est și parțial în centrul teritoriului. În vest și în nord-vest se va răcori destul de mult, așa încât temperaturile maxime pornesc de la 26 de grade Celsius, înregistrate în Dealurile Crișanei și în Maramureș, și se opresc pe la 38 de grade în Lunca Dunării. Instabilitatea atmosferică se va instala treptat începând cu vestul țării.

Informații ANM despre cum va fi vremea marți, 17 august 2021

Vremea la București

Canicula și stresul termic vor persista, iar maxima o să mai crească cu un grad față de luni. 37 de grade Celsius vor fi în termometre. De miercuri, 18 august, vin ploile. La mijlocul zilei vor fi descărcări electrice, vânt puternic și se pot aduna cantități importante de apă. Sunt posibile căderi de grindină și vijelii. Se ponderează și temperatura, înregistrându-se 32 de grade Celsius.

Vremea la munte

În general, va fi cald. După-amiaza, pe alocuri, în nordul Carpaților Orientali și izolat în rest vor fi averse, fenomene electrice și condiții de grindină. Cantitățile de apă pot depăși izolat de la 15 până la 25 l/mp. 24 de grade sunt așteptate la Sinaia, 25 la Predeal și Păltiniș și 26 la Stâna de Vale.

Vremea la mare

Va fi frumos la mare și cerul va fi mai mult senin. Temperatura apei va avea între 19 și 22 de grade Celsius, iar maximele vor fi cuprinse între 28 și 30 de grade Celsius. Cel mai cald va fi, de această dată, în Vama Veche.

Avertizări ANM

COD GALBEN

Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 17 august

Valul de căldură va persista în sudul, centrul și estul țării, disconfortul termic va fi în continuare accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, local în Moldova, vestul Dobrogei și sudul Transilvaniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 37 de grade.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: caniculă și disconfort termic deosebit de accentuat
Interval de valabilitate: 17 august

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

În județele Dolj, Olt, Teleorman și Giurgiu temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade. Disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. - Administrația Națională de Meteorologie.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 August 2021 - 12 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.