Luni, 16 august 2021, valul de căldură se intensifică și cuprinde aproape toată țara. Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și sud-vestul Transilvaniei vor avea parte de vreme caniculară. La munte, în centrul teritoriului, dar și în regiunile nord-vestice vor fi ploi pe alocuri. Maximele vor fi cuprinse între 27...28 de grade Celsius și 38 de grade Celsius se vor înregistra în sud-vest.

ANM: Prognoza meteo pentru luni, 16 august 2021

Vremea în București

Va fi și mai cald în Capitală. 37 de grade Celsius vor fi în termometre, iar vântul abia dacă se va simți. Marți, vremea va fi, de asemenea, caniculară la amiază și disconfortul termic se va accentua. Vor fi 36...37 de grade Celsius.

Vremea la munte

Sunt posibile ploi slabe cu descărcări electrice și vântul va sufla cu putere pe creste, dar vremea va fi călduroasă. Luni mai cresc temperaturile față de duminică. La Sinaia și Predeal se vor înregistra 21 de grade Celsius, la Păltiniș 22 și la Stâna de Vale 23.

Vremea la mare

Va fi predominant frumos pe litoral. Apa mării va avea între 23 și 27 de grade Celsius, iar maximele pornesc de la 25 și se opresc pe la 29 de grade Celsius. 25 de grade vor fi în termometrele din Costinești și Vama Veche, 26...27 la Gura Portiței și 29 la Mamaia.

Cod galben în vigoare


  • Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat

  • Interval de valabilitate: 16 și 17 august

  • Zone afectate: conform textului și hărții


Valul de căldură se va intensifica și va cuprinde luni (16 august) cea mai mare parte a țării, iar marți (17 august) va persista în regiunile sudice, centrale și estice. Local va fi caniculă, disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse frecvent între 34 și 38 de grade. Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Notă: Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala local la munte, în nord și nord-vest, iar marți (17 august) mai ales în regiunile intracarpatice. - ANM.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Foto: meteoromania.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 August 2021 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.