O să avem vreme foarte caldă în următoarele zile, în cea mai mare parte a țării. Marți, locuitorii din sud și sud-estul teritoriului se vor confrunta din nou cu canicula. Tot în aceste regiuni stresul termic va fi ridicat. În a doua parte a zilei, aversele cu tunete și fulgere cuprind jumătatea estică a României, dar și zona de munte.

Informații ANM despre cum va fi vremea în zilele următoare. Prognoza meteo pentru marți, 10 august 2021

Vremea în București

Marți, 10 august, vom avea o nouă zi caniculară. Spre seară, instabilitatea atmosferică va fi în creștere. Norii se înmulțesc și sunt așteptate averse însoțite de tunete și fulgere, iar vântul o să prindă putere. Maxima regăsită în termometre va fi de 35 de grade Celsius. Miercuri, 11 august, canicula persistă, iar seara va fi marcată de alte reprize de ploaie.

Vremea la munte

Se face mai cald la multe, dar și aici sunt anunțate averse însoțite de descărcări electrice. În Carpații Meridionali și Occidentali, vântul o să fie puternic în timpul precipitațiilor.

  • Sinaia - 24
  • Predeal - 24
  • Păltiniș - 24
  • Stâna de Vale - 23

Vremea la mare

Pe litoral mai cresc temperaturile. Atmosfera o să fie însorită și maximele se vor încadra între 28 și 31 de grade Celsius. Apa mării, mai caldă decât zilele trecute, va avea 26 de grade Celsius.

  • Mamaia - 29
  • Costinești - 30
  • Vama Veche - 31
  • Gura Portiței - 28

Prognoza pentru ziua de miercuri, 11 august

Și miercuri vom avea o zi dominată de căldură. În Banat, Oltenia și Mutenia disconfortul termic se va menține ridicat. Cresc șansele de ploaie spre seară, în special la munte. Temperaturile maxime pornesc de la 29 de grade Celsius și se opresc la 36.

Atenționare meteorologică în vigoare

COD GALBEN

Fenomene vizate: disconfort termic ridicat
Interval de valabilitate: 9, 10, 11 august
Zone afectate: conform textului și hărții

În sud-vestul și sudul țării disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade. Pe alocuri temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Notă: În cursul zilei de duminică (8 august), în vestul și sud-vestul țării disconfortul termic va fi în creștere și pe arii restrânse va fi caniculă. - ANM


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 August 2021 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.