Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Claudiu Dolot, a transmis consumatorilor, într-o postare pe contul personal de Facebook, să nu cumpere multiplele sortimente de palincă vândute de comercianții din zona Bran-Moieciu, acestea fiind „făcături” din alcool rafinat cu esențe. Recent, inspectorii au descoperit, în urma unui control, un bărbat care vindea palincă din portocale și din banane, pe care o vindea ca „produs specific”. Individului i-a fost confiscată marfa și s-a ales cu o amendă. De asemenea, pe numele său poate fi deschis și un dosar penal.

Descoperirea inspectorilor ANPC după un control: Pălincă din portocale și din banane, „produs specific” în zona Bran-Moieciu

Controalele de zilele trecute ale inspectorilor de la Protecția Consumatorului au scos la lumină și alte nereguli precum brânzeturi ținute în soare sau alimente alterate. Au fost confiscate peste 50 de kilograme de alimente și 30 de litri de băuturi. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de peste 25.000 de lei.

Felicia Iordache, reprezentant ANPC, a precizat pentru Libertatea că acțiunea de control este în desfășurare.

„Am descoperit şi un aşa-zis producător sau o persoană care se ascundea în spatele titulaturii de producător, care vindea diverse produse din alcool şi pe a căror etichetă era specificat că sunt naturale 100%, că sunt realizate din prune, din banane, portocale. Sunt foarte curios cum făcea ţuică din banane din zona Bran-Moieciu”, a spus comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Braşov, Sorin Susanu.

Marfa pseudo-producătorului a fost confiscată, iar acesta s-ar putea alege cu un dosar penal. „Verificările în acest caz s-au realizat împreună şi cu alte instituţii. Acesta nu avea niciun fel de autorizaţii pentru a produce băuturi alcoolice şi, ca urmare, cercetările au fost preluate de instituţiile abilitate - Poliţia Braşov şi Regionala Vamală - pentru că, aşa cum se ştie, producţia de alcool are nevoie de autorizaţii speciale”, a mai explicat Sorin Susanu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.