ANM a emis duminică o atenționare Cod galben de caniculă ce vizează 19 județe din sud-vestul și sudul țării până miercuri dimineață. Detalii despre cum va fi vremea la mare și la munte.

ANM, nouă atenționare meteorologică: Cod galben de caniculă până miercuri

Potrivit celor de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în zilele de 9, 10 și 11 august, în sud-vestul și sudul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. De asemenea, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime regăsite în termometre vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade Celsius. Pe alocuri, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

Vremea în București

Luni, 9 august, aerul va fi greu de respirat în Capitală. După-amiaza aduce caniculă și 37 de grade în termometre. Marți, 10 august, tot cald o să fie, dar vremea devine instabilă. Spre seară cresc șansele de ploaie și vântul își va face simțită prezența. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 36 de grade Celsius.

Vremea la munte

Ploile apar mai mult noaptea și îndeosebi în Carpații Occidentali. Temperaturile mai cresc puțin și vom avea 23 de grade în Sinaia, 24 la Predeal și Păltiniș și 25 la Stâna de Vale.

Vremea pe litoral

Va fi predominant frumos la mare. Se va încălzi ușor, iar vântul o să fie mai intens. Maximele vor ajunge la 29 de grade Celsius, înregistrate în Mamaia. La Costinești și în Vama Veche vor fi 28, iar la Gura Portiței 27. Apa mării va fi, în schimb, cu două-trei grade mai rece față de zilele precedente.

Prognoza meteo pentru zilele de luni și marți, 9 și 10 august

Începutul de săptămână aduce caniculă, în special în sudul teritoriului. În a doua parte a zilei, în nord, nord-est și la munte sunt anunțate ploi torențiale. Maximele urcă până la 38 de grade. Și marți va fi cald, dar vremea devine instabilă.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

În jumătatea de est a României și pe la munte, la miezul zilei și noaptea, sunt anunțate averse cu tunete. Nu este exclus nici să se formeze vijelii și chiar să cadă grindina. Temperaturile maxime regăsite în termometre vor fi mai scăzute. În nord vor ajunge la 27 de grade, iar în Oltenia și Muntenia vor fi în jurul valorilor de 37...38 de grade Celsius.

Foto: meteoromania.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 August 2021 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.