O minivacanță în Mamaia costă cel puțin 1.000 de euro. În ciuda prețurilor mari, plajele de lux și restaurantele sunt pline. Dacă vrei o masă, în weekend, într-un local cu pretenții, rezervarea trebuie făcută din timpul săptămânii. Până și plata unui mic sau a unei ciorbe poate influența bugetul sejurului.

Câți lei costă un mic sau o ciorbă în Mamaia

Ceasuri de mii de euro, ochelari de soare de ultimă modă, genți de la creatori renumiți și haine croite în Italia. Astfel arată ținutele purtate de mare parte dintre turiștii din nordul stațiunii Mamaia. În apă se relaxează la diferite sporturi nautice, iar pe uscat, unde plătesc până la 100 de lei pe un șezlong, savurează băuturi scumpe.

Plajele din centrul și nordul stațiunii Mamaia au devenit un magnet pentru cei cu mai mulți bani. Condițiile bune îi atrag aici, susțin aceștia, care, pentru a nu-și bate capul cu teste PCR, carantină sau probleme la vamă, fie pe aeroport, preferă țara natală în locul Greciei, de exemplu.

Însă, printre cei avuți se strecoară și cei care simt valoarea banului. Revolta le-o stârnesc îndeosebi costurile de la restaurante, unde o ciorbă poate ajunge la 40 de lei, iar un mic este 5 lei.

Întâmplarea unui turist

Un bărbat în vârstă, aflat în vacanță la Mamaia, a ales din multitudinea de restaurante de pe plajă un loc în care să-și potolească foamea. Întrebat de chelner ce vrea să mănânce, turistul a cerut un mic, fără cartofi prăjiți, doar cu pâine și muștar. Ospătarul s-a făcut că nu aude bine și l-a întrebat din nou. Primind același răspuns, angajatul s-a conformat. După 20 de minute, acesta i-a adus clientului doi mici, spunând că unul e din partea casei. La acea terasă, un mic face cinci lei.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.