Furtunile au făcut prăpăd în mai multe localități din țară. Copacii au fost smulși din rădăcini, acoperișurile unor blocuri au fost luate de rafale de vânt și au căzut peste mașinile parcate, iar într-un cimitir crucile au fost distruse în urma vijeliilor.

Vijeliile au smuls crucile din pământ

Codul portocaliu de vijelii și-a făcut simțită prezența din după-amiaza zilei de 5 august. În patru cartiere din municipiul Târgu Jiu acoperișurile blocurilor au fost smulse de rafalele de vânt și s-au prăbușit pe mașinile aflate în parcări. Aceleași vești au venit și din localitatea Stănești, Gorj, unde mai mulți brazi dintr-un cimitir au fost scoși din rădăcini și au luat odată cu ele crucile cărora le stăteau de pază.

În zona de munte a județului, în orașul Novaci, grindina a căzut și a distrus mai multe culturi agricole. Pe Transalpina tarabele comercianților au fost luate de vânt și nu s-a mai putut recupera nimic din marfă. Furtuna a făcut pagube și în Târgoviște. În seara de 6 august, acoperișul din tablă al unui bloc a fost luat pe sus și azvârlit pe două mașini care erau parcate în apropiere. Pompierii s-au chinuit minute în șir să îndepărteze tabla de pe autoturisme.

Cât despre vreme, meteorologii au emis un nou Cod galben, valabil pentru ziua de sâmbătă, în intervalul 08.05, 09:30. Zonele vizate sunt: județul Braşov ( Rupea, Hoghiz, Homorod), județul Mureş ( Târgu Mureș, Sângeorgiu de Pădure, Fântânele, Bălăușeri, Acățari, Crăciunești, Corunca), județul Harghita ( zona depresionară). Se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, potrivit meteoromania.ro.

Vremea în săptămâna 16.08.2021 - 23.08.2021

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în jumătatea sud-vestică a teritoriului. În rest, vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Citeste si:
ANM: Avertizări de vijelie şi ninsori viscolite în următoarele 24...
ANM: Avertizări de vijelie şi...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 August 2021 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.