Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată în judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi zona montană a judeţelor Prahova, Buzău şi Vrancea, şi o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în aproape toată ţara, valabile până luni seara.

Informații ANM despre vreme: averse și descărcări electrice în cea mai mare parte a țării

Potrivit meteorologilor, în intervalul orar 11:00 - 22:00, în zonele menţionate va fi în vigoare un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, se vor înregistra averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 40 - 60 l/mp.

ANM precizează că manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri şi în celelalte judeţe din sudul şi estul ţării. De asemenea, în intervalul orar 11:00 - 22:00 va fi în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova precum şi în zonele montane.

Aici vor fi averse, ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, şi izolat intensificări ale vântului şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 20 - 30 l/mp şi izolat 40 - 50 l/mp. ANM informează că astfel de fenomene vor fi în cursul serii şi al nopţii, pe alocuri şi în vestul şi sud-estul ţării. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Iunie 2021 - 12 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.