Pe lângă opere de artă de patrimoniu sau contemporană, obiectele de colecție completează alternativele investiționale în perioade instabile economic, precum este cea actuală. Astfel, Casa de Licitații A10by Artmark propune colecționarilor, pasionaților de istorie și design, dar și investitorilor, un mix echilibrat de obiecte de colecție și artă decorativă, care reprezintă o alternativă de păstrare a economiilor. Motiv pentru care, în premieră, săptămâna viitoare, marți, 17 noiembrie, sunt scoase la licitație o veritabilă colecție de săbii, precum și câteva colecții de covoare, ambele rarități pentru piața de profil din România. Dedicată colecționarilor de artefacte istorice și design, dar și iubitorilor de tradiții românești sau orientale, inedita Licitația de Săbii și Covoare prezintă aproximativ 200 de piese de colecție.

Nicolae Ceaușescu și pasiunile lui

Armele, de-a lungul istoriei, au jucat un rol important în cadrul civilizațiilor din întreaga lume, fiind folosite în război, pentru apărare, în scopuri sportive, în ocazii ceremoniale, dar și la vânătoare. Fostul șef comunist de stat Nicolae Ceaușescu nu face excepție, manifestându-și frecvent pasiunea pentru vânătoare și colecționând, de-a lungul timpului, arme de vânătoare și trofee impresionante. Astăzi, o mică colecție Nicolae Ceaușescu de artefacte ce îndeplinesc ambele funcțiuni, adică o mică colecție de cuțite de vânătoare, dintre care patru, având mâner din corn de cerb, par a fi lucrate, de fabricanți locali, din chiar trofeele de cerb vânate de Nicolae Ceaușescu au fost scoase la licitație.

Un tip de armă preluată și în creația literară românească este baltagul, simbol lunar, cu trimitere la cele două tăișuri ale lunii, dar și ale oricărei puteri, și care se regăsește în Licitația de Săbii și Covoare în forma de ceremonie a unui baltag îmbrăcat în argint gravat și cizelat, provenind din zona Bucovinei. Arma, reprezentativă pentru istoria românilor. a fost realizată în secolul XIX și are un preț de pornire, în licitație, de doar 150 de euro. Citește continuarea pe AGERPRES.

Retail jobs

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Iunie 2021 - 01 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.