"Billie Jean" a devenit în această lună primul videoclip al cântăreţului american Michael Jackson care a depăşit pragul de 1 miliard de vizualizări pe platforma YouTube, informează billboard.com.

"Billie Jean" este cel de-al treilea videoclip muzical din anii 1980 care reuşeşte această performanţă, după cele ale cântecelor "Sweet Child O' Mine" (Guns N' Roses) şi "Take on Me" (A-ha).

Videoclipul piesei "Billie Jean", lansată în 1983, ajunsă pe primul loc în topul Billboard Hot 100 şi recompensată cu două premii Grammy - nominalizată şi la categoria "cântecul anului" la gala Grammy Awards din 1984 -, a înregistrat o medie zilnică de peste 600.000 de vizualizări la nivel mondial în 2021.

Regizat de Steve Barron, "Billie Jean" este unul dintre cele trei videoclipuri produse pentru a promova albumul "Thriller" al cântăreţului Michael Jackson, care a rămas până în zilele noastre cel mai bine vândut material discografic din toate timpurile.

La rândul său, videoclipul cântecului "Thriller" se apropie de 765 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Performanţa reuşită de videoclipul "Billie Jean" pe platforma YouTube a fost stabilită cu doar câteva zile înainte de împlinirea a 12 ani de la decesul cântăreţului Michael Jackson, care a murit pe 25 iunie 2009 la vârsta de 50 de ani. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Iunie 2021 - 02 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.