Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o informare meteo de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ pentru toată ţara, valabilă în perioada 14 iunie, ora 10:00 - 16 iunie, ora 23:00.

Informare ANM: averse și vijelii în toată țara

Potrivit ANM, pe parcursul zilei de luni (14 iunie) vor fi averse moderate cantitativ local la munte, în nordul şi centrul ţării şi pe arii restrânse în regiunile sudice, unde vor fi însoţite de frecvente descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Marţi şi miercuri (15 şi 16 iunie), în est şi sud-est vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, grindină şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25 - 50 de l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala şi în celelalte zone, dar pe areale mai mici, spun meteorologii.

"Manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala până la sfârşitul săptămânii", avertizează ANM. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 Iunie 2021 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.