Vremea se anunță a fi mai rece și aduce înnorări, precipitații și descărcări electrice. La munte este posibil să avem parte de averse și măzăriche.

Ziua de miercuri aduce vreme răcoroasă în cea mai mare parte a țării. Locuitorii din sud și sud-est vor fi ceva mai norocoși, căci acolo valorile rămân apropiate de normalul perioadei. Pe arii extinse vor fi averse în în jumătatea de vest a teritoriului, dar și în zona montană și submontană. Tot la munte, la peste 1.800 de metri, apare lapovița și ninsoarea. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 și 26 de grade Celsius.

Vânt și în Capitală

Miercuri, vântul o să aibă intensificări, iar după-amiaza și seara, la rafală, va depăși 60...65 km/h. Maxima va fi în jur de 25 de grade Celsiul. Joi, 20 mai, însă, revine instabilitatea atmosferică. Se face din nou rece, iar după-amiaza și noaptea vor fi averse posibil însoțite de tunete și fulgere. Temperatura scade până la 18...20 grade Celsius.

Vântul va sufla cu putere și la munte, mai ales la peste 1.800 de metri, unde rafalele vor depăși 80...10km/h și vor fi și precipitații mixte. Vremea va fi rece, îndeosebi în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor.

Meteo pe continent

În Europa, vremea va fi în general instabilă și vor fi averse însoțite de descărcări electrice. Mai plăcut o să fie în Peninsula Iberică, Italia, Grecia și posibil și în partea de nord-est, însă nici aceste zone nu scapă de înnorări. Va ploua pe suprafețe mari, în partea de est și în centru, iar local în arhipelagul britanic, Ucraina, Finlanda și spațiul balcano-carpatic. Vântul o să aibă o intensitate destul de mare pe ocean, la nord-vest de Norgevia, și mai moderat în celelalte regiuni. Temperaturile nu suferă mari modificări față de ziua de ieri.

Citeste si:
ANM: Trei județe, sub avertizări cod portocaliu de vreme severă....
ANM: Trei județe, sub...

Atenționare meteorologică: COD GALBEN

Zone afectate: toată țara
Interval de valabilitate: 18 mai, ora 06:00 – 18 mai, ora 23:00
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului

Pe parcursul zilei de marți (18 mai) vântul va prezenta intensificări susținute în majoritatea zonelor, cu viteze de peste 50...60 km/h, iar local, îndeosebi în Transilvania, Oltenia și Muntenia 70...80 km/h. La munte, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80...100 km/h.

Zone afectate: Munții Apuseni, nordul Carpaților Orientali, nordul și nord-vestul teritoriului
Interval de valabilitate: 18 mai, ora 06:00 – 18 mai, ora 23:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate

În Munții Apuseni, în zona Carpaților Orientali și în nordul și nord-vestul teritoriului (județele Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Bistrița, Mureș, Suceava, Botoșani și Iași, precum și în zona de munte a județelor Arad, Hunedoara, Alba, Harghita și Neamț) va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 35...40 l/mp, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru weekendul 7 - 8 ianuarie. În nordul...
Prognoza meteo ANM pentru...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Mai 2021 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.