Un urs care a ieşit din hibernare a fost surprins de camerele video ale Romsilva într-o pădure din Parcul Naţional Retezat în timp ce se scărpina de unul dintre copacii din zonă.

Filmarea cu ursul a fost realizată de camerele de monitorizare a faunei instalate în pădure de specialiştii Romsilva,și preluată de pagina de Facebook a Parcului Naţional Retezat de la Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, informează Digi24.

„Scărpinatul de coaja arborilor, chiar dacă este amuzant pentru noi şi reconfortant pentru urşi, are un dublu rol: îi scapă de paraziţi şi îşi marchează teritoriul. În România, unde există una dintre cele mai dezvoltate populaţii se urs din Europa, urşii trăiesc în pădurile din zona montană a lanţului carpatic", au explicat specialiştii.


Despre autor:

Lorena Martin
 Lorena Marin este redactor de beauty și skincare. Ea s-a alăturat echipei 9AM de când se află pe băncile facultății. Tot atunci a început să colaboreze și cu publicația Kudica.ro. Tânăra este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, licențiată în publicitate, autoare a lucrării de diplomă „Particularități ale publicității make-up-ului contemporan”.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Martie 2021 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.