Ți-ai rezervat o vacanță în Punta Cana sau visezi la una în paradisul exotic? Ți-ai pus deja costumele de baie deoparte și abia aștepți ziua în care vei porni către Republica Dominicană în, probabil, cel mai spectaculos concediu din câte ai avut vreodată? Excelent, însă înainte de a urca în avion, asigură-te că ai preluat din acest material cele mai interesante X activități care te așteaptă la destinație. Iată ce poți face în Punta Cana!

Explorează recifurile de corali

Nu contează dacă ești un scufundător cu experiență sau dacă nu ai avut parte până acum de o sesiune de scuba diving, dar dacă ajungi în Punta Cana e musai să te aventurezi într-o activitate pe care ți-o vei aminti cu drag pentru tot restul vieții. Apele ascund bancuri de pești colorați, diferite alte vietăți marine, dar și o barieră de corali impresionantă, așa că nu rata această activitate! Punta Cana oferă mai multe experiențe de acest tip, iar tot ce vei avea de făcut va fi să te înscrii la un centru de scufundări, unde scafandri profesioniști te vor însoți în lumea silențioasă, dar spectaculoasă a apelor.

Admiră apusul de la cârma unei bărci

Dacă nu ai avut niciodată șansa de a-ți pune gândurile pe pauză, cât timp ochii tăi admiră un apus, acum e șansa de a face din această experiență una formidabilă. Vei rămâne uimit de frumusețea plajelor cu nisip alb din Punta Cana, pe care vei avea ocazia să le fotografiezi din larg, dar și de calmul oceanului. Cele mai multe dintre bărcile pe care vei putea trăi această experiență au partea inferioară din sticlă, așa că vei avea și ocazia de a admira bancuri de pești tropicali care înoată departe de mal.

Mergi într-un safari

Urcă într-un jeep și lasă-te condus de un localnic către inima naturii, într-o sesiune de safari. Nu vei avea ocazia de a vizita doar frumoasa plajă Macao, dar vei traversa și câmpurile de trestie de zahăr și de orez. Vei admira fluturi cum nu ai văzut decât în atlasul de biologie, dar și plante exotice despre care nici măcar nu știai că există. Ghidul tău îți va dezvălui și modul în care se recoltează cafeaua sau boabele de cacao, înainte de a ajunge să cunoști un producător local de trabucuri. Ce poate fi mai interesant decât această experiență?

Încearcă o sesiune de windsurfing

Dacă propunerile de mai sus nu ți-au stârnit suficient pofta de adrenalină, poate asta se va întâmpla la următoarea noastră sugestie pentru o activitate de vacanță unică. Ce zici de o sesiune de windsurfing, perfectă pentru începători? Plaja Macao este ideală pentru cei care nu au avut ocazia să practice acest sport destul de solicitant din punct de vedere fizic, dar extrem de distractiv. Dacă, însă, nu ești la prima încercare de acest tip, poate ar fi mai recomandat să mergi pe plaja Cabarete, unde vântul bate cu ceva mai multă putere.

Citeste si:
Cum să te bucuri de primăvara aceasta: 4 activități pe care le poți...
Cum să te bucuri de primăvara...

Zboară cu tiroliana

Dacă nu ai frică de înălțime și vrei să admiri de sus tot peisajul paradisiac, încearcă o sesiune de tiroliană. Zipline Adventure este una dintre cele mai populare firme din zona Punta Cana, deținând și cea mai lungă tiroliană din Caraibe. Fără îndoială, porția ta de adrenalină va fi mai mult decât primită după ce vei străbate în zbor toată aria tropicală.

Nu rata nici întâlnirea cu delfinii sau balenele, pe care o poți avea închiriind o barcă sau urcând pe una care face excursii zilnice în larg, și nu uita să îți programezi o zi întreagă într-un spa din Punta Cana, pentru ca vacanța ta să se încheie apoteotic!


Despre autor:


Ultima actualizare: 11 Februarie 2021 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.