La Cluj s-a organizat un master-class cu scopul de a-i învăţa pe oameni cum să gătească din resturi de alimente. Statisticile arată că românii aruncă circa 6 mii de tone de hrană la gunoi în fiecare zi. De cele mai multe ori, sunt aruncate produse alimentare care ar putea fi refolosite sau transformate în reţete gustoase.

Anual, un singur român aruncă în jur de 192 de kilograme de alimente, aceasta reprezentând un dezastru ecologic care poate fi însă prevenit daca oamenii ar cumpăra doar de cât au nevoie şi ar consuma toate alimentele din frigider.

Risipa alimentară înseamnă produse fabricate care nu şi-au atins destinaţia şi scopul. Dacă ar fi după mine, aş pune sută la sută coji, coji de ceapă, coji de orice (...) Am vrut să le arăt că se poate lucra şi cu alte alimente şi să scoatem preparate extrordinare'' , spune Robert Mârza, organizator evenimente.

Statisticile UE arată că România ocupă locul 9 în ceea ce priveşte risipa alimentară. Anual, fiecare român, aruncă la gunoi aproximativ 192 de kilograme de produse alimentare, adică 2,2 milioane de tone de alimente la nivelul întregii ţări, precizează antena3.ro.

Citeste si:
Noi restricții în Cluj din cauza Covid-19. Ce măsuri au fost...
Noi restricții în Cluj din...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.