Plajele curate, serviciile de calitate și prețurile accesibile atrag mii de turiști români în stațiunile din Bulgaria.

Dacă ai fost vreodată în vacanță la vecinii noștri de peste graniță, atunci știi că la aproape fiecare colț de stradă găsești un bancomat Euronet. Accesibile, poate fi tentant să scoți bani de la un astfel de bancomat atunci când ai rămas fără numerar. Dar, este important de știut că bancomatele Euronet percep taxe uriașe la fiecare extragere.

Deoarece în momentul în care te afli în altă țară scoți bani dintr-un cont în valută, raportându-te la moneda locală, bancomatul va taxa retragerea cu 10-15% din sumă.

Cum riști să fii păcălit?

Bancomatele Euronet sunt deținute de o companie americană și sunt cunoscute pe forumurile de călătorie pentru taxele exagerate.

Citeste si:
Accident teribil: Un tânăr a fost strivit în bancomatul de pe trotuar
Un tânăr a fost strivit în...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Acestea folosesc în general un curs de schimb extrem de nefavorabil, în speranța că cei care le folosesc nu vor înțelege exact exact suma pe care o primește în valuta străină.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.