Un fost ciclist a reușit să stabilească un nou record mondial pentru ”urcarea cu bicicleta” pe Muntele Everest, cel mai înalt vârf din lume.

Alberto Contador a fost multiplu campion la ciclism, însă s-a retras în 2017 din activitatea sportivă. Asta nu înseamnă că a renunțat complet la bicicletă; acesta s-a reprofilat și a decis să doboare recordul Everestului.

Spaniolul, acum în vârstă de 37 de ani, a reușit să doboare recordul stabilit anterior de Lachlan Morton, fiind mai rapid cu 2 minute și 37 de secunde la ascensiunea vârfului.

Desigur, Alberto Contador nu a urcat pe Muntele Everest pe bicicletă: Recordul despre care e vorba reprezintă echivalentul ascensiunii de 8.848 de metri, însă pe două roți.

Pentru a stabili acest record, Contador a urcat de 78 de ori pe cățărarea Navapelegrin, aflată la nord de Madrid, pentru a acoperi distanța de 8.848 metri.

Citeste si:
Captură record la vama Bechet: 162.500 de pachete de țigări
Captură record la vama...
Citeste si:
Te inteapa inima? Afla care ar putea fi cauza
Te inteapa inima? Afla care...

Traseul pe care a urcat spaniolul are un grad ridicat de dificultate, având o pantă medie de 12% și maximă de 20%.

Distanța a fost parcursă de fostul ciclist de renume mondial în 7 ore, 27 de minute și 20 de secunde.

Recordul stabilit de Contador a fost validat de Hells 500, comisia ce monitorizează cicliștii ce acceptă provocarea Everestului.

Citeste si:
Nou RECORD de infectări: 1.356 de cazuri noi și 402 pacienți la ATI
Nou RECORD de infectări:...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.