Un bărbat intrigat de zgomotele venite din tavanul casei a descoperit o colonie uriașă de albine care își făcuse un stup acolo.

George Montgomery s-a mutat în casa din Georgia în noiembrie 2018, iar încă de atunci și-a dat seama că undeva în casă are câteva albine.

Pentru că acesta nici n-a cutezat să se intereseze cât ar costa îndepărtarea unui stup din casă, n-a dat curs problemei. Colonia își construise stupul între grinzile dintre tavanul parterului și podeaua de la etajul 1. Acestea au reușit să intre acolo printr-o deschizătură dintre peretele de cărămidă și lambirul de deasupra.

În februarie 2020, însă, când a ieșit să-și tundă gazonul, Montgomery abia ce a scăpat de furia roiului din propria casă. A apelat la servicii profesionale, iar costul a fost unul destul de rezonabil, de sub 1.000 de dolari.

Expertul a folosit o cameră termală pentru a găsi albinele, înainte să desfacă tavanul. Cu ajutorul unui aspirator special pentru albine, acesta a extras din tavanul locuinței aproximativ 100.0000 de albine. Acesta spune că o colonie normală are între 10.000 și 80.000 de membri.

Aspiratorul pentru albine trage insectele într-un recipient special, iar fiecare dintre acestea poate ține 30-40.000 de albine. Expertul venit la fața locului a umplut trei astfel de recipiente. Acesta a descoperit ulterior și urmele unui alt stup, care a fost îndepărtat cu ceva ani înainte, conform cnn.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Mai 2020 - 11 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.