SuperLuna roz, cea mai mare și mai luminoasă Lună a acestui an, urmează să apară pe cerul nopții în aprilie.

SuperLuna roz urmează să apară în noaptea de 7 spre 8 aprilie. Aceasta este prima Lună plină care apare pe cer după echinocțiul de primăvară, ce a avut loc pe 20 martie.

Este SuperLuna roz chiar roz?

Cu toate că numele acestui fenomen te trimite către o culoare, așa cum este și în cazul Lunii albastre, de exemplu, nu vorbim despre o colorare a lunii.

Luna ”roz” de care ne vom bucura își preia numele de la o floare sălbatică din America de Nord, cunoscută ca phlox subulata. Aceasta are culoare roz intens și este considerată un simbol al primăverii.

Phlox Subulata

O SuperLună apare, de obicei, o dată pe an, când fenomenul de Lună plină coincide cu apropierea maximă a satelitului de Pământ, fenomen cunoscut ca periheliu.

SuperLuna este un fenomen relativ rar, deoarece orbita Lunii în jurul Pământului este eliptică și nu circulară. De cele mai multe ori, Luna plină apare când satelitul este la distanță mai mare de Pământ, arată dailymail.co.uk.

Apogeul SuperLunii roz va avea loc în dimineața de 8 aprilie, la ora 05:35.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.