O nouă medalie de aur adusă României. Echipa formată din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Adrian Munteanu, a câștigatul medalia de aur în proba feminină de 8+1, duminică, la Campionatele Europene de canotaj de la Munchen.

Încă o medalie de aur pentru România obținută la proba feminină de 8+1

Echipajul a ajuns la finish în doar 06 min 26 sec 38/100, devansând echipajul Marii Britanii (06:28.02) şi Olandei (06:35.68). Campionatele Europenele de la Munchen pentru România s-au încheiat cu cinci medalii de aur şi trei medalii de bronz.

În probele finale ce au avut loc sâmbătă, România a obţinut trei medalii de aur, la dublu rame, feminin (Ioana Vrînceanu şi Denisa Tîlvescu) şi masculin (Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan), dar şi la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi trei de bronz, la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci) şi patru vâsle masculin (Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Marian Enache).

De asemenea, încă o medalie de aur pentru România a adus și Ionela Cozmiuc la proba simplu vâsle, categorie uşoară. Delegația României a participat la competiţie cu 11 echipaje, iar nouă dintre acestea s-au calificat în finale și au adus acasă medalii de aur și bronz.

David Popovici a stabilit un nou record la Campionatele Europene de natație

Înotătorul român David Popovici a obținut medalia de aur la proba de 100 m liber la Campionatele Europene de nataţie de la Roma. Sportivul a stabilit un nou record mondial, 46 sec 86/100.

Anterior, recordul mondial al acestei probe a fost deţinut de brazilianul Cesar Cielo Filho (46 sec 91/100) în anul 2009.

Prin urmare, sportivul român Popovici deţine recordul mondial de seniori şi juniori la 100 m liber, recordul european de seniori şi juniori, dar şi recordul competiţiei.

Citeste si:
România a câștigat 5 medalii de aur şi 4 de argint la Europenele de...
România a câștigat cinci...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 14 August 2022 - 06 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.