Delegația de sportivi din România au reușit să cucerească cinci medalii de aur și patru medalii de argint la Campionatele Europene de Canotaj Under23 de la Hazewinkel (Belgia).

Cinci medalii de aur şi patru de argint la Campionatele Europene de Canotaj U23

Prima medalie de aur adusă de România a fost câștigată de grupa formată din Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni, Alexandru-Laurenţiu Danciu şi Maria-Antonia Iancu în proba de patru plus unu rame masculin (BM4+). Echipajul a încheiat probat cu timpul de 06:28,96.

A doua medalie de aur a fost cucerită în proba de patru rame feminin (BW4-), de către echipajul compus din Estera Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela Lungu şi Geanina Dumitriţa Juncanariu. Sportivele au încheiat proba cu un timp de 06:54,19. O altă medalie de aur a fost obținută de sportivele din barca de patru vâsle feminin (BW4x), Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Alexandra Ungureanu şi Patricia Cireş.

Echipajul compus din Amalia Bucu, Andreea Iorgovan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela-Gabriela Lungu, Geanina Dumitriţa Juncanariu, Alice-Elena Turcanu, Elena Suta şi Victoria-Ştefania Petreanu au adus încă o medalie de aur în proba de 8+1 feminin (BW8+), încheind competiția cu un timp de 06:28,28.

Patru medalii de argint obținute de delegația României la U23

Sportivii din barca de 8+1 masculin (BM8+), Andrei-Petrişor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Ceobanu, Andrei Lungu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamţu, Florin Arteni, Alexandru-Laurenţiu Danciu şi Maria-Antonia Iancu au cucerit ultima medalie de aur fixând un timp de 05:41,44.

Prima medalie de argint a fost câștigată de echipajul de patru plus unu rame feminin (BW4+), compus din Amalia Bucu, Larisa Bogdan, Lorena Constantin, Iuliana Timoc şi Victoria-Ştefania Petreanu. O altă medalie de argint a fost cucerită de sportivii din barca de dublu rame masculin (BM2-), Andrei Mândrilă şi Claudiu Neamţu.

Citeste si:
De ce a refuzat Anamaria Prodan să facă o probă în America Express:...
De ce a refuzat Anamaria...

Proba de patru rame masculin (BM4-) a adus o altă medalie de argint României. Echipajul a fost format din Sebastian Timis, Ionuţ Pavel, Constantin-Emanuele Sterea şi Iliuţă-Leontin Nuţescu. Andrada-Maria Moroşanu şi Iulia-Liliana Bălăucă au adus ultimul argint României în proba de dublu vâsle feminin (BW2x).


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Septembrie 2022 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.