Echipele sportive ale României au câștigat trei medalii de aur și trei medalii de bronz la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen.

Medalii de aur și de bronz pentru România la Campionatele Europene de Canotaj

Federația Română de Canotaj a anunțat că România a obținut medalia de aur în proba de dublu rame feminin (W2-) de echipa Denisa Tîlvescu și Ioana Vrînceanu. În proba de dublu rame masculin (M2-) aurul a fost cucerit de echipa românească formată din Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan.

A treia medalie de aur la Campionatele Europene de Canotaj de la Munchen a fost obținută de Ancuta Bodnar şi Simona Radis, în proba de dublu vâsle. Sportivii români au mai reușit să cucerească și trei medalii de bronz la Campionatele Europene de Canotaj.

Prin urmare, medalia de bronz în proba feminină de patru rame a fost obținută de echipa formată din Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş. O altă medalie de bronz a fost cucerită de Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci în proba de patru rame masculin.

Locul II obținut la proba de patru vâsle feminin

Echipa formată din Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu şi Florin-Marian Enache au adus României o altă medalie de bronz în proba de patru vâsle masculin (M4x), la Europenele de la Munchen.

De asemenea, echipa de patru vâsle feminin (W4x), formată din Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Iulia-Liliana Bălăucă și Patricia Cireș, a finisat cursa din Finala B pe locul al doilea și au ocupat poziția 8 în clasamentul general.

Iar echipa compusă din Andrei-Sebastian Cornea și Cristian-Ionuț Cojocaru au încheiat cursa din Semifinala A/B în proba de dublu vâsle masculin (M2x) pe locul 4. Federația Română de Canotaj a anunțat că aceștia vor concura în Finala B.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 August 2022 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.