Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, numarul unu mondial, a fost invinsa de americanca Serena Williams cu 6-1, 4-6, 6-4, luni, la Melbourne, in optimile de finala ale turneului Australian Open, primul de Mare Slem al anului.

Halep (27 ani), finalista la editia trecuta, a cedat dupa o ora si 47 de minute si risca sa piarda primul loc in clasamentul WTA dupa acest turneu.

In ciuda faptului ca a castigat la zero primul ghem contra serviciului, Halep a facut un prim set catastrofal, pierzand cu 1-6 in doar 20 de minute, dupa o suita de erori, in special la serviciu, din partea sa si lovituri de exceptie ale americancei.

In actul secund, Halep a inceput sa joace mai bine, a servit mult mai exact, iar dupa ce si-a pierdut serviciul (1-2), a reusit sa revina (3-2), iar in finalul setului a inclinat balanta in favoarea ei, profitand de putinele erori facute de Serena Williams (6-4).

In decisiv, cele doua jucatoare au mers cap la cap pana la 3-3, cand Williams a reusit un break decisiv, dupa ce anterior Simona ratase trei mingi de 4-2. Williams a fost impecabila pe serviciu pana la final si a castigat cu 6-4.

Serena a reusit 9 asi in acest meci, a facut 2 duble greseli, a castigat 77% din mingile jucate cu primul serviciu si 42% cu al doilea, a salvat 4/7 mingi de break si a transformat 5/10, realizand 44 de winners si comitand 31 de erori nefortate.

Simona Halep a avut 2 asi, a facut 2 duble greseli, a castigat 75% din mingile jucate cu primul serviciu si doar 31% cu al doilea, a salvat 5 din cele 10 mingi de break si a fructificat doar 3/7, adunand 24 de mingi direct castigatoare si 12 erori neprovocate, scrie Agerpres.

Halep si Serena (37 ani, 16 WTA) s-au intalnit pana acum de zece ori, americanca obtinand noua victorii. Singurul succes al Simonei, unul categoric, cu 6-0, 6-2, ramane cel din 2014, de la Turneul Campioanelor. Precedenta confruntare dintre cele doua a avut loc in 2016, la US Open, cand Serena se impunea in sferturi cu 6-2, 4-6, 6-3.

In turul anterior, Halep o invinsese pe sora mai mare a Serenei, Venus Williams (38 ani), cu 6-2, 6-3.

Halep va primi un cec de 260.000 de dolari australieni si 240 de puncte WTA.

Serena Williams va juca in sferturi contra cehoaicei Karolina Pliskova, numarul opt mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.