Comisia de Recurs a FRF a admis apelul clubului Rapid si a desfiintat decizia Comisiei de Disciplina in cazul incidentului rasist de la partida cu Concordia Chiajna, acordand dreptul formatiei giulestene de a evolua in urmatoarele doua partide pe teren propriu cu spectatori.

Membrii comisiei au redus de asemenea si penalitatea sportiva stabilita la prima instanta de la 22.500 la 10.500 de lei.

"Comisia admite recursul formulat de FC Rapid. Desfiinteaza in parte Hotararea Comisiei de Disciplina in ceea ce priveste sanctiunile aplicate FC Rapid. Sanctioneaza FC Rapid cu penalitate sportiva de 10.500 lei. Inlatura sanctiunea cu masura interzicerii organizarii a doua jocuri pe teren propriu. Definitiva si executorie", se arata in solutia comisiei publicata, marti, pe site-ul oficial al LPF, scrie MEDIAFAX.

La 8 octombrie, Comisia de Disciplina a FRF a sanctionat clubul Rapid cu interzicerea organizarii a doua meciuri pe teren propriu si 22.500 lei penalitate sportiva, in urma incidentului rasist de la partida cu Concordia Chiajna. Conform Regulametului Disciplinar, FC Rapid trebuia sa evolueze doua partide pe un stadion aflat la minimum 60 de kilometri fata de localitatea in care isi are sediul social.

Clubul organizator Concordia Chiajna a fost sanctionat de Comisia de Disciplina a FRF cu 15.000 de lei penalitate sportiva.

Membrii comisiei au disjuns cauza, suporterul care a provocat incidententul rasist urmand sa fie audiat intr-o sedinta ulterioara. Conform articolului 54 (Rasismul. Xenofobia. Discriminarea. Denigrarea) din Regulamentul Disciplinar, fanul rapidist risca o sanctiune cu interzicerea accesului pe stadione pentru cel putin doi ani.

La finalul partidei Concordia Chiajna - Rapid (scor 0-0), disputata la 3 octombrie in cadrul etapei a X-a a Ligii I, suporterul rapidist Constantin Nicusor Iacob a aruncat o coaja de banana in directia atacantului Concordiei Chiajna, Wellington Carlos da Silva. Acesta a luat coaja de banana si i-a inmanat-o observatorului intalnirii. Wellington a informat arbitrul si in timpul meciului ca fanii rapidisti au avut scandari cu tenta rasista la adresa sa.

Citeste si:
Ungurii au mințit? FRF a întrebat UEFA. Răspunsul: „Considerăm că...
Ungurii au mințit? FRF a...

Wellington Carlos da Silva si fanul rapidist, Constantin Nicusor Iacob, s-au impacat, acesta din urma cerandu-i scuze scuze fotbalistului brazilian si transmitandu-i ca va fi cel mai mare suporter al lui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.