Într-un comunicat remis miercuri pe site-ul oficial, FRF a contrazis varianta lansată marți de Federația Maghiază de Fotbal, care susține că UEFA și FARE îi permit folosirea hărții Ungariei Mari la meciurile echipei naționale. 

FRF a întrebat UEFA dacă ungurii au mințit. Răspunsul:

Chiar dacă este vorba despre un comunicat oficial, din răspunsul dat de FRF reiere că maghiarii au dat o informație greșită. Forul lui Răzvan Burleanu a cerut un punct de vedere de la UEFA în legătură cu anunțul Federației Maghiare de Fotbal.

„Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări: UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European.

Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.
Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene”, se arată în comunicatul de pe frf.ro.

Poziția maghiarilor de marți seară despre folosirea steagului Ungariei Mari

„Acceptând argumentele Federației Maghiare, cele două organizații au concluzionat că doar culorile hărții istorice a Ungariei și ale drapelului arpadian nu constituie comportament rasist, dar asta nu se aplică și pentru simbolurile și inscripțiile suplimentare plasate pe drapel, cum nu se aplică nici pentru scandările fanilor.

Ca rezultat al negocierilor, UEFA va permite ca drapelul, care simbolizează respectul față de Ungaria istorică și solidaritatea cu fanii din străinătate, să fie adus pe stadioane, cu următoarele condiții:

- ca acesta să afișeze harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripții;
- să cuprindă doar culorile roșu, alb și verde; - să nu încurce vizionarea netulburată a meciului de către fani.

Citeste si:
FRF dorește un control financiar mai strict pentru cluburi și...
FRF dorește un control...

În același timp, fanii noștri trebuie să știe că dacă un mesaj rasist sau politic va fi plasat pe drapel, asta va provoca măsuri disciplinare. Acest lucru dăunează echipei și percepției asupra fotbalului maghiar. Federația le cere tuturor fanilor să se abțină de la orice formă de ură. Ura nu este calea!”, se arată în comunicatul transmis de Federația Maghiară de Fotbal.

„Uniți Sub Tricolor” a criticat UEFA

Înainte ca FRF să anunțe că UEFA nu a autorizat, de fapt, utilizarea steagului Ungariei Mari la meciurile de nivel European, cei din „Uniți Sub Tricolor”, grupare cunoscută pentru multiple derapaje și jigniri anti-maghiare la meciurile României, a publicat un mesaj dur în care critică UEFA.

„UEFA a acceptat harta, însemnele și simbolul Ungariei Mari la meciurile naționalei vecine, o decizie șocantă și revizionistă. Ne amintim cu dezgust toate măsurile abuzive ale UEFA împotriva naționalei României, când pentru non-motive, echipa noastră a fost sancționată usturător repetat. O organizație care se bate cu pumnul în piept că nu acceptă imixtiunea politică în fotbal, dar arată acum că se face preș în fața Guvernului de la Budapesta, cel care de ani de zile își manifestă pretențiile revizioniste.

Citeste si:
Bilete de intrare gratuite la meciul Dinamo Kiev - Sporting...
Bilete de intrare gratuite la...

Un for european care României mereu i-a atribuit amenzi inexplicabile și meciuri cu porțile închise pentru motive minore, iar Ungariei îi permite oficial folosirea unei harți care conține teritorii iluzorii de la toți vecinii săi.

Poate vor înțelege și romanii odată pentru totdeauna realitatea, cum întreaga clasă politică trădătoare și vândută slujește mereu interesele străinilor, cum un partid ca UDMR mereu intră la guvernare prin complicitatea politicienilor noștri, cum Sepsi este echipa cea mai protejată în fotbalul românesc, clubul, oficialii și suporterii ei putând să-și permită orice derapaj, iar sancționați sunt tot adversarii acestora.

Un gând și pentru FRF, cea care pentru un fotoliu călduț al președintelui ei, la reuniunile UEFA, s-a pus mereu în poziție slugarnică și a înghițit cu capul plecat orice măsură disproporționată și discriminatorie pentru naționala noastră, în numele corectitudinii politice și pentru a demonstra obediență în fața gigantului de la Nyon.

Citeste si:
„Pentru fotbal, pentru viață!” FRF a preluat 14 jucători ucraineni...
„Pentru fotbal, pentru...

Așteptăm cu interes reacțiile autorităților romane, ale Federației, presei și ale societății romanești, mai ales că atunci când inclusiv premierul maghiarilor, Viktor Orban a afișat simboluri ale Ungariei Mari, autoritățile române abilitate au sancționat ferm acest derapaj, care acum a ajuns la cel mai înalt nivel fotbalistic, girat de organizația mafiotă UEFA. Să vedem dacă mai există pic de demnitate și în afara peluzelor, care mereu și constant au ținut coloana dreaptă, indiferent de abuzuri.

Deșteaptă-te, române!”


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Martie 2023 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.