Sport 4 Martie 2014 14:16
Curtea de Apel Bucuresti a decis marti contamnarea a mai multi acuzati din Dosarul Transferurilor. Acestia au primit inchisoare cu executare DEFINITIVA.

Primele reactii

Ioan Becali nu pare suprins de aceasta decizie. "Acum ma predau la politie!", a spus impresarul.

MM Stoica, aflat in acest moment in Turcia a scris pe pagina de facebook "Multumesc Romania", in semn de prostest impotriva deciziei Curtii de Apel.

Cum se va proceda

Acestia au, in principiu, 48 de ore la dispozitie pentru a se preda la orice post de politie sau penitenciar, dar in situatii considerate speciale brigazile operative ale Politiei merg sa-i ridice de indata de la domiciliu pe cei vizati de sentinta. Ei sunt adusi mai intai la un filtru, de obicei la Directia Cercetari Penale din Rahova, dupa care, in interval de 30 de zile de la arestare, sint distribuiti catre diferite inchisori pentru executarea pedepsei, informeaza Gsp.ro

Victor Becali, condamnat definitiv la 4 ani si 8 luni inchisoare cu executare

Impresarul Victor Becali a fost condamnat definitiv, marti, de Curtea de Apel Bucuresti, la patru ani si opt luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

La ultimul termen de judecata, procurorul a solicitat condamnarea lui Victor Becali la o pedeapsa de sapte ani de inchisoare cu executare.

Gigi Netoiu a primit o pedeapsa de trei ani si patru luni cu executare

Jean Padureanu a primit o pedeapsa de trei ani si patru luni cu executare

Fostul presedintele al clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori.

Gica Popescu a primit o pedeapsa de trei ani si o luna cu executare

Borcea, sase ani si patru luni de inchisoare
Fostul actionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv, marti, de Curtea de Apel Bucuresti, la sase ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori. La ultimul termen de judecata, procurorul a solicitat condamnarea lui Cristian Borcea la o pedeapsa de sapte ani de inchisoare cu executare.

Mihai Stoica, trei ani si sase luni cu executare

Citeste si:
Polițistul care l-a ucis pe George Floyd a fost condamnat la 21 de...
Polițistul care l-a ucis pe...

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv, marti, de Curtea de Apel Bucuresti, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori. La ultimul termen de judecata al dosarului, procurorul anticoruptie concluzionase, in cazul lui Mihai Stoica, ca faptele incriminate sunt prescrise, conform noului Cod Penal, intrat in vigoare la 1 februarie.

Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv la sase ani si patru luni
Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv, marti, de Curtea de Apel Bucuresti, la sase ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul transferurilor de jucatori. La ultimul termen de judecata al dosarului, procurorul anticoruptie ceruse pentru Ioan Becali o pedeapsa de opt ani de inchisoare cu executare.

Despre ce este vorba

Este vorba despre transferurile jucatorilor Cristian Dulca - realizat in ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucuresti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Otelul Galati la Pohang Steelers, realizat in martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat in iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistrita la VfB Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucuresti (imprumutat la FC Arges Dacia Pitesti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat in ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sanmartean - din august 2003, de la Gloria Bistrita la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucuresti la Guoan Beijing, in Republica Populara Chineza, realizat in luna iunie 2004 si Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucuresti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.

Cum a inceput?

Citeste si:
Geanina Terceanu, internata in stare grava
Update  Fosta judecatoare...

Totul a inceput in februarie 2006 cand cotidianul Gazeta Sporturilor a inceput sa declasat o ancheta in ceea ce priveste transferul lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasay.

Cat a durat?

DNA i-a trimis in judecata la data de 2 octombrie 2008. A durat aproape 4 ani pina la prima decizie! Cei 8 oameni din fotbal au aparut la inceput foarte relaxati la audieri, pusi pe glume in fata judecatorilor, convinsi ca totul se va stinge repede. Pe parcurs si-au mai pierdut din zimbete, realizind ca dosarul nu e un simplu foc de paie. Dupa dupa 6 ani de la deschiderea dosarului si dupa 43 de termene, pe 3 aprilie 2012, Tribunalul Bucuresti i-a achitat pe toti cei invinuiti in dosar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.