Gigi Becali ar putea lucra, in cadrul regimului deschis de detentie, la clubul Viitorul Constanta, detinut de Gheorghe Hagi, dupa ce miercuri a fost semnat un contract cu Penitenciarul Poarta Alba privind repartizarea la munca a mai multor detinuti, pentru "intretinere terenuri si cladiri sportive".

Purtatorul de cuvant al Administatiei Nationala a Penitenciarelor, Monica Pana, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, ca Penitenciarul Poarta Alba a admis o cerere de furnizare de detinuti pentru munca facuta de clubul sportiv Viitorul Constanta si ca, miercuri, a fost incheiat un contract intre cele doua institutii.

Pana a precizat ca a fost incheiat un contract de prestari servicii, iar obiectul de activitate al detinutilor ce vor fi repartizati acestui club pentru munca, in cadrul regimului deschis de detentie, este acela de "intretinere terenuri si cladiri sportive, in interior si exterior".

Purtatorul de cuvant al ANP a mai aratat ca cererea clubului nu a continut nominalizari de persoane, acest aspect fiind interzis de regulamentul penitenciarelor. Pana a precizat ca daca s-ar fi mentionat numele unor detinuti, cererea ar fi fost respinsa pe loc.

Monica Pana a adaugat ca cererea contine si o serie de criterii stabilite de clubul sportiv, dupa care sa fie selectionati detinutii ce urmeaza sa fie repartizati pentru munca. Comisia Penitenciarului Poarta Alba urmeaza sa analizeze aceste criterii si sa selecteze detinutii ce vor fi trimisi sa munceasca la clubul Viitorul Constanta.

Daniel Ionascu, avocatul lui Gigi Becali, a declarat pentru MEDIAFAX ca la acest moment nu este stabilit daca Gigi Becali este unul dintre detinutii care vor fi repartizati sa munceasca la clubul Viitorul Constanta, dar este foarte probabil ca acesta sa fie selectat de catre comisia penitenciarului, ca urmare a formatiei sale profesionale si a notorietatii in lumea sportului.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Poarta Alba, Gabriel Botezan, a declarat ca, la solicitarea SC Fotbal Club Viitorul SA, miercuri a fost incheiat un contract de prestari servicii intre unitatea de detentie si clubul de fotbal.

Citeste si:
Costin Mincu, unul dintre patronii Colectiv, a primit o pedeapsă...
Costin Mincu, unul dintre...

Potrivit lui Botezan, contractul prevede ca penitenciarul "sa asigure un efectiv de persoane private de libertate, in vederea prestarii unor activitati lucrative in domeniul intretinere terenuri sportive si cladiri, interior si exterior".

"O comisie constituita la nivelul penitenciarului va selectiona in perioada urmatoare persoanele private de libertate care corespund criteriilor solicitate de angajator, cu respectarea prevederilor legale in vigoare", a adaugat sursa citata.

Gigi Becali a facut in 30 decembrie 2013 o cerere de eliberare din motive medicale, acuzand o afectiune veche la coloana care nu a mai fost tratata in perioada incarcerarii, solicitarea urmand sa fie judecata de Tribunalul Constanta in 29 ianuarie, a declarat avocatul Bogdan Vlad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.