Presedintele Consiliului de Administratie al Clubului Sportiv Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, retinut pentru delapidare, fals in inscrisuri, uz de fals si spalare de bani, va fi cercetat in libertate, dupa ce instanta a respins propunerea procurorilor de arestare preventiva a acestuia.

Tribunalul Gorj a respins, joi seara, propunerea procurorilor Parchetului Tribunalului Gorj de arestare preventiva pentru 29 de zile a lui Marin Condescu, aceeasi decizie fiind luata si in cazul vicepresedintelui Clubului sportiv Pandurii Targu Jiu, Viorel Temelescu, si el retinut in aceeasi seara cu Condescu, transmite MEDIAFAX.

Instanta a luat decizia de respingere a propunerii de arestare preventiva a celor doi dupa audieri si deliberari care au durat aproximativ opt ore.

Ordonantele de retinere pentru 24 de ore emise pe numele celor doi expirasera miercuri seara, judecarea propunerii de arestare preventiva fiind facuta cu cei doi in stare de libertate.

Presedintele Consiliului de Administratie al Clubului Sportiv Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, a fost retinut, marti seara, pentru delapidare, fals in inscrisuri, uz de fals si spalare de bani, fiind acuzat ca a falsificat trei contracte de cesiune de creante si ca a prejudiciat clubul cu peste 2,6 milioane de lei.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului Tribunalului Gorj, procuror Cristina Ciobanu, trei contracte de cesiune cu firma Edenred Romania SRL Bucuresti, care asigura tichetele de masa pentru minerii din fosta Societate Nationala a Lignitului Oltenia, au fost falsificate, avand ca data a incheierii lor 23 martie 2011, 6 aprilie si 29 septembrie 2011.

"Semnatura de la rubrica «Cedent» nu apartine societatii Edenred Romania SRL, iar impresiunea stampilei nu este autentica, fiind una realizata cu ajutorul mijloacelor informatice. Folosindu-se de aceste contracte false, inculpatii au indus in eroare reprezentantii Societatii Nationale a Lignitului Oltenia pentru a vira, in baza primului contract, 900.000 de lei, alti 900.000 de lei in baza celui de-al doilea contract si 1,6 milioane de lei in baza celui de-al treilea contract retinut ca fiind falsificat, in conturile Clubului Pandurii", a declarat Cristina Ciobanu.

Citeste si:
Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală de Poliția Română
Darius Vâlcov a fost dat în...

Anchetatorii au constatat, in urma audierilor de miercuri de la Parchetul Tribunalului Gorj, ca Marin Condescu a dispus doar plata banilor din cel de-al treilea contract falsificat, celelalte doua nefiind achitate.

"Urmare a depistarii de catre reprezentantii societatii Edenred a unei plati ilegale in luna august 2012, Marin Condescu, in calitate de presedinte al Clubului Pandurii, a achitat catre aceasta societate comerciala, in mod esalonat, in cinci transe, intre 5 septembrie 2012 - 22 iunie 2013, suma totala de 1,6 milioane de lei, restituind intreaga suma incasata necuvenit din cel de-al treilea contract falsificat", a precizat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj.

Audierea lui Condescu de miercuri, de la Parchet, a vizat si imprumuturile pe care acesta le-a facut la banci in nume personal pentru a finanta, pentru perioade scurte de timp, Clubul Sportiv Pandurii Targu Jiu, procurorul de caz sustinand ca presedintele Consiliului de Administratie al echipei de fotbal si-a insusit in mod nelegal peste 2,6 milioane de lei. Banii ar reprezenta diferente de curs valutar.

Citeste si:
Un medic fals din Capitală, prins într-un scandal uriaș. „Ce am...
Un medic fals din Capitală,...

"Ca administrator al Clubului Pandurii, in mod repetat si in baza aceleiasi rezolutii infractionale, in perioada 2011 - 2013 a imprumutat Clubul Sportiv cu diferite sume de bani provenite din imprumuturi bancare contractate de inculpat, iar ulterior, cu ocazia restituirii sumelor de catre Clubul Sportiv, inculpatul a beneficiat in mod necuvenit de sume de bani mai mari decat cele legale, justificand in mod formal diferentele ca provenind din diferentele de curs leu-euro. S-a retinut ca inculpatul si-ar fi insusit in mod personal sume de bani care, totalizate, depasesc 2,6 milioane lei, cu care a prejudiciat interesele patrimoniale ale Clubului Sportiv Pandurii Targu Jiu", a precizat Cristina Ciobanu.

Astfel, Condescu este acuzat de inselaciune in forma continuata, cu consecinte deosebit de grave, delapidare cu consecinte deosebit de grave, spalare de bani in forma continuata, uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata, a precizat sursa citata.

Citeste si:
Stadionul municipal abandonat, dupa ce Pandurii intra in insolventa
Stadionul municipal din...

Vicepresedintele Pandurii Targu Jiu, Viorel Temelescu, audiat, de asemenea, miercuri la Parchet, este acuzat de complicitate la inselaciune in forma continuata, cu consecinte deosebit de grave si uz de fals.

Procurorii au cerut, miercuri, arestarea preventiva a lui Marin Condescu si a lui Viorel Temelescu, insa Tribunalul Gorj a judecat abia joi solicitarea respectiva.

Judecatorul de caz Teofil Boncu a declarat ca a avut mai multe dosare dificile de judecat pe parcursul zilei, iar dosarul celor doi este foarte complex, necesitand mai multe ore de analiza, astfel ca procesul risca sa se prelungeasca in cursul noptii de miercuri spre joi.

Marin Condescu a fost audiat, miercuri, mai mult de patru ore, la sediul Parchetului Tribunalului Gorj, iar la iesire a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor, spunand doar "La revedere".

Citeste si:
IGPR: Percheziții în București și în 12 județe într-un dosar de...
IGPR: Percheziții în...

Ulterior, Condescu a fost dus in arestul Politiei Judetene Gorj, insa intre timp ordonanta de retinere emisa pe numele sau a expirat, astfel ca acesta a plecat la stadionul din Targu Jiu. Aici, Marin Condescu i-a salutat pe jucatorii echipei Pandurii Targu Jiu care se antrenau, iar acestia l-au aplaudat.

Si ordonanta de retinere pe numele lui Temelescu a expirat miercuri seara.

Marin Condescu a fost adus, miercuri, in jurul orei 11.15, din arestul Politiei Gorj la sediul Parchetului, el refuzand sa faca declaratii jurnalistilor prezenti.

De asemenea, miercuri dimineata la Parchetul Tribunalului Gorj a fost audiat, timp de aproximativ doua ore, si vicepresedintele Clubului Sportiv Pandurii Targu Jiu, liderul sindical Viorel Temelescu.

La sediul Parchetului Tribunalului Gorj s-a prezentat, miercuri, cu putin timp inainte de aducerea lui Condescu, si Madalina Berbecel, partenera de afaceri a acestuia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.