Românii aduși din Gaza sunt verificați de SRI
Președintele comisiei pentru controlul parlamentar asupra SRI, Ioan Chirteş, a anunțat că români cu dublă cetățenie vor fi verificați de autoritățile competente, pentru a evita o posibilă infiltrare a teroriștilor.
Potrivit procedurilor standard, persoanele suspecte de terorism sau care ar putea lansa amenințări teroriste sunt identificați și reținuți de autorități, după care procurorii DIICOT anchetează fiecare caz în parte.
Serviciul Român de Informații a menționat că au fost luate măsuri preventive chiar în ziua în care a izbucnit conflictul armat între Israel și Fâșia Gaza. Respectiv, autoritățile din România au întărit paza de pe aeroporturi din țară, dar și în jurul sinagogilor, la Ambasada Israelului şi în zonele cu mulți palestinieni.
Până în prezent, jumătate dintre cei cu cetățenie română care au solicitat să fie evacuați din Gaza au fost aduși în România. Acestora nu le-a fost ușor să scape, însă efortul a meritat. Aceștia au mers mai bine de 10 ore de la granița cu Gaza până la aeroportul din Cairo, unde au fost îmbarcați și aduși în România.
Autoritățile române vor continua să îi aducă pe cei 260 de refugiați români care au cerut ajutor pentru a fi transportați din Gaza în România. Premierul Marcel Ciolacu a plecat ieri la Cairo pentru a-i întâlni pe cetățenii români care au scăpat din zona de conflict și s-au întors acasă alături de membrii familiilor lor.
România are șase cetățeni care sunt ținuti ostatici de Hamas
Alți 41 de refugiați din Fâșia Gaza au ajuns în România, noaptea trecută. Aceștia au fost transportați cu ajutorul unui avion Hercules. 30 de persoane dintre cele refugiate sunt din Republica Moldova.
Qatarul confirmă prelungirea armistițiului între Israel și Hamas cu...

Ministrul Afacerilor Externe al României a transmis că alți 51 de cetățeni români așteaptă să fie aduși în țară. Din păcate, evacuarea acestora a fost amânată, după ce granița de la Rafah a fost închisă.
La momentul actual, România are șase cetățeni care sunt ținuti ostatici de teroriștii grupării Hamas. O celulă de criză inter-instituțională monitorizează situația acestora.
Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Cum putem să fim ”fashionable” fără să facem mai mult rău planetei
Sursa: green.start-up.ro
-
Sebastian Doroftei, Codezilla: Cum crești un business sănătos în servicii IT
Sursa: start-up.ro
-
Manichiura iernii este MANICHIURA ALBĂ inspirată de acest anotimp! 25 de...
Sursa: garbo.ro
-
Câștigătorii Future Banking Gala 2023
Sursa: futurebanking.ro
-
Horoscop: Top 3 Zodii cărora li se împlinesc cele mai mari dorințe de Crăciun
Sursa: kudika.ro
-
Afaceri românești cu tradiție|Cristina Bâtlan, Musette, despre mai bine de 30...
Sursa: retail.ro
-
Un oficial de rang înalt a fost concediat fiindcă a semnat un acord cu o ţară...
Sursa: wall-street.ro