Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că în cazul impozitul pe veniturile care depăşesc salariul preşedintelui României, una dintre variantele analizate este aplicarea unui procent de 16%.

Ce a spus Ciucă despre supraimpozitarea veniturilor

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre supraimpozitarea veniturilor. Oficialul român a menționat că acest procent funcţionează şi în calitate de impozit pe legea finanţelor. Premierul a mai subliniat că la nivelul Ministerului Finanţelor se efectuează această analiză, iar decizia care urmează să fie luată va ţine cont de datele prezentate. De asemenea, acesta a specificat că nu este nimic bătut în cuie în momentul de față.

Varianta în sine, în momentul de faţă, nu există. Am decis în şedinţa de coaliţie ca la nivelul Ministerului Finanţelor să se efectueze această analiză şi în momentul în care au toate datele agregate şi sunt prezentate toate elementele, o discutăm în coaliţie”, a spus premierul, potrivit News.ro, întrebat dacă se ia în calcul introducerea unui impozit pentru cei cu venituri care depăşesc salariul preşedintelui României.

Totodată, premierul a declarat că ”nu se discută despre impozit progresiv”. În ceea ce privește discuțiile cu privire la introducerea unui impozit între 15 şi 20%, premierul a afirmat că se are în vedere un impozit care a fost bine clarificat cu privire la depășirea salariilor de stat.

Ciucă, despre riscul unei măsuri neconstituţionale

Este vorba de un impozit care în acest moment a fost cât se poate de bine clarificate în ceea ce priveşte depăşirea salariilor la stat peste cel al preşedintelui. În acest moment, aşa cum am discutat, doar la stat. (..) Procentul de 16% fost discutat, pentru că acesta funcţionează şi impozitul pe legea finanţelor”.

Premierul Nicolae Ciucă a mai fost întrebat și despre riscul în care o astfel de măsură să fie neconstituţională, iar șeful Executivului a subliniat că ”orice măsură pe care o vor lua trebuie să aibă şi susţinere juridică”.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Motiv pentru care, cei care vin şi propun un astfel de demers trebuie să vină cu toate elementele”, a spus el.

”Nu este absolut nimic bătut în cuie”, a mai spus premierul, menționând că urmează să vadă care sunt datele şi în funcţie de acestea să se ia decizia.

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Aprilie 2023 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.