Ora Pământului, cea mai mare și importantă acțiune voluntară de mediu din istoria omenirii, va avea loc și în acest an. Este deja a 17-a ediție a evenimentului care se va desfășura sâmbătă, 25 martie, de la ora 20.30 până la ora 21.30. În fiecare an, milioane de oameni sting lumina pentru o oră în semn de susținere și grijă pentru natură și biodiversitate. Acțiunea are loc în peste 8.000 de orașe din peste 195 de țări.

Ora Pământului în 2023. Peste 8.000 de orașe vor stinge lumina

Ora Pământului a ajuns la cea de-a 17-a ediţie. Acțiunea va avea loc sâmbătă, 25 martie, în intervalul orar 20:30 - 21:30. Earth Hour este cea mai mare acţiune voluntară de mediu din istorie. În fiecare an, oameni, instituții și companii din peste 8.000 de orașe din 195 de ţări sting lumina.

În ediția din acest an, WWF România lansează o nouă acțiune de voluntariat pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina timp de o oră. ONG-ul îi invită pe oameni să petreacă o oră în care vor desfăşura acţiuni de voluntariat cu scopul de a proteja natura în Grădina Botanică "Dimitrie Brandza" din Bucureşti. Toți doritorii sunt așteptați sâmbătă, 25 martie 2023, între orele 10:00 - 14:00, pentru tăierea lăstărişului, greblarea frunzelor şi igienizare. Voluntarii se pot înscrie site-ul oficial al campaniei din România: https://wwf.ro/orapamantului/.

"De Ora Pământului 2023, vrem să lansăm un obicei nou, acela de a dărui o oră pentru Pământ, în fiecare lună! O oră în care, singuri sau alături de familie şi prieteni, să facem ceva care să aibă legătură cu protecţia naturii: putem să gătim cu ingrediente locale, să facem schimburi de haine, să plantăm sau să igienizăm zone din natură. Ora Pământului 2023 este o ocazie de a ne arăta grija faţă de natură şi de a-i ajuta pe alţii să înţeleagă importanţa vitală pe care o are în viaţa noastră. Dacă trezim conştiinţa ecologică în oameni, avem o şansă să oprim degradarea naturii, pentru bunăstarea noastră şi pentru generaţiile viitoare. Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii şi milioane de acţiuni de impact pentru casa noastră comună. Este important să ne unim eforturile şi să fim împreună pentru crearea unui viitor sustenabil", a declarat Hanny Bratu, director marketing WWF România.

Citeste si:
Ora Pământului. Oamenii din întreaga lume vor stinge lumina astăzi...
Ora Pământului 2022. Oamenii...

Când a apărut Ora Pământului

Acțiunea de voluntariat pentru mediu "Earth Hour" a fost lansată de World Wide Fund for Nature (WWF) ("Fondul mondial pentru natură"), cu scopul de a realiza proiecte pentru conservarea naturii, în sute de țări ale lumii. Misiunea WWF, la nivel global, este de a opri degradarea naturii și a mediului înconjurător pentru a contribuila construcția unui viitor în care oamenii să respecte și să trăiască într-o ambianță plăcută cu natura.

Prima ediție a evenimentului a avut loc pe data de 31 martie 2002, la Sydney, în Australia. La acțiunea de voluntariat au participat 2,2 milioane de oameni, iar cu fiecare an, tot mai multe persoane din tot mai multe țări s-au alăturat evenimentului dedicat mediului. În prezent, la eveniment participă milioane de oameni din peste 180 de ţări şi teritorii.

Citeste si:
Ora Pământului 2021. Luminile se sting între orele 20:30 - 21:30
Ora Pământului 2021. Luminile...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Martie 2023 - 05 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.