Făina de greiere, cel mai recent produs alimentar aprobat de Comisia Europeană, a apărut deja și pe rafturile magazinelor din România. Chiar dacă la prima vedere pare ceva neobișnuit, se pare că această făină are proprietăți fabuloase. Prețul pentru un kilogram de făină de greiere este la fel surprinzător ca și produsul în sine.

Făina de greiere a ajuns și pe rafturile magazinelor din România

Anterior, Comisia Europeană a aprobat comercializarea făinii de greiere de casă, un aliment nou și mai puțin obișnuit în UE. De curând făina de greiere a început să fie comercializată și în România. Pentru prima oară a fost văzută pe raftul unui magazin din Baia Mare. Prețul unui kilogram de făină de greiere este de 960 de lei.

Comerciantul a menționat că produsul alimentar este bogat în proteine, nu prezintă riscuri pentru sănătate și nu transmite boli, cum ar fi COVID-19 sau boala vacii nebune. De asemenea,comercianții recomandă ca făina de greiere să se consume în combinație cu un alt tip de făină.

Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, nu i-a prea surâs ideea comercializării făinii de greiere. Ministrul este de părere că greierii trebuie „lăsaţi să cânte” iar românii trebuie să consume hrana pe care o produc şi să nu-şi neglijeze patrimoniul gastronomic.

Greierele de casă a fost declarat aliment în UE

Oficial, greierele de casă este a treia insectă care a fost inclusă pe piața din UE ca aliment. Toate acestea după ce în luna iulie a anului trecut a fost autorizat viermele galben uscat, în luna noiembrie a fost aprobată lăcusta călătoare. Autorizaţia de consum a greierului de casă este valabilă sub formă congelată, uscată și pudră.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a transmis în ultimii ani că insectele sunt niște alimente foarte hrănitoare şi sănătoase, fiind o sursă bogată în grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Ianuarie 2023 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.