O mie de capsule de Arbivir au fost identificate în mașina unui cetățean ucrainean care a încercat să treacă pe la Vama Siret. Medicamentul este neautorizat în România.

A încercat să treacă cu o mie de capsule de Arbivir

Un bărbat de cetățenie ucraineană a încercat să treacă pe la Vama Siret o mie de capsule de Arbivir. Acest preparat este un antiviral neautorizat în România. Bărbatul le-a ascuns într-o curtie de carton în portbagajul mașinii, însă polițiștii de la frontieră au efectuat un control vamal amănunți în urma căruia au identificat cele 100 de cutii.

„Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret – Direcţia Regională Vamală Iaşi, în urma unui control vamal amănunţit efectuat asupra unui autoturism înmatriculat în Ucraina, condus de un cetăţean ucrainean, au descoperit şi reţinut 100 cutii (1.000 bucăţi capsule ) ARBIVIR, medicament ucrainean neautorizat în România şi folosit în profilaxia şi tratamentul afecţiunilor virale”, anunţă Autoritatea Vamală.

În urma verificărilor, bunurile au fost reţinute în vederea confiscării, iar bărbatul s-a ales cu o sancţiune contravenţională.

Ce este Arbivir și pentru ce este administrat

Arbivir este un remediu antiviral cu acţiune imunostimulatoare. Arbivir se utilizează în profilaxia şi tratamentul gripei A şi B, infecţiilor respiratorii virale acute, inclusiv complicate, în cadrul tratamentului complex al bronşitei cronice, pneumoniei şi infecţiei herpetice recidivante și în cadrul tratamentului complex al infecţiilor intestinale acute de etiologie rotavirală la copii cu vârsta peste 6 ani.

Ce conţine Arbivir

Substanța activă este umifenovir. Fiecare capsulă conține umifenovir (umifenovir hydrochlorid monohydrat în recalcul la umifenovir hydrochlorid) 100 mg. Celelalte componente sunt: amidon de cartofi, povidonă, celuloză microcristalină, stearat de calciu, dioxid de siliciu coloidal anhidru; capsula conține: gelatină, sunset yellow FCF (E110), dioxid de titan (E171), ponceau 4R (E124).

Citeste si:
Principesa Margareta, în vizită marți la tabăra de refugiați de la...
Principesa Margareta merge în...

Conform prevederilor art. 704 alin (1) din Legea 95/2006, republicată, “niciun medicament nu poate fi pus pe piaţă în România fără o autorizaţie de punere pe piaţă emisă de către ANMDMR, în conformitate cu prevederile prezentului titlu, sau fără o autorizaţie eliberată conform procedurii centralizate”.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Ianuarie 2023 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.