Principesa Margareta, care este și preşedintele Crucii Roşii Române, va merge într-o vizită, marţi, de la ora 13:00, la tabăra mobilă a refugiaţilor ucraineni din Siret, potrivit unui comunicat transmis de Casa Regală.

Principesa Margareta, în vizită la tabăra mobilă a refuguaților de la Siret

Alături de Majestatea Sa va merge şi Alteţa Sa Regală Principele Radu.

„De la începutul conflictului armat în Ucraina, Majestatea Sa şi-a adus aportul la efortul autorităţilor române pentru soluţionarea problemelor generate de criza umanitară. Majestatea Sa s-a alăturat societăţii civile pentru a ajuta cetăţenii ucraineni de pe teritoriul României şi a le asigura un sprijin umanitar constant şi de durată”, se mai arată în comunicatul Casei Regale.

De la începutul războiului din Ucraina și până în acest moment, în România au intrat 291.081 de cetăţeni ucraineni şi au rămas pe teritoriul țării noastre doar 82.218, potrivit ultimelor informații oferite de Poliția de Frontieră.

Ucrainenii fug de teama războiului

Peste un milion de ucraineni au fugit din țara natală, de teama războiului. Trenuri pline cu refugiați străbat acum Europa. Majoritatea dintre ei se îndreaptă către Polonia, câteva sute au solicitat azil în România, prea mulți nu știu încotro să o ia, iar o parte vor în Ungaria, măcar în tranzit.

În prezent, și acolo sunt primiți cu brațele deschise, deși autoritățile impuseseră restricții pentru cei fără pașaport vizat.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Martie 2022 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.