Centura ocolitoare a oraşului Tecuci a fost inaugurată miercuri, după zece ani de la demararea lucrărilor. Ghinioanele și multele contracte reziliate au dus la acest record, mai ales că șoseaua are doar șapte kilometri.

Șoseaua de 7 km din Tecuci a fost terminată în 10 ani

Șapte kilometri construiți într-un deceniu, adică aproximativ 700 de metri de șosea pe an. În acest ritm au construit autoritățile centura orașului Tecuci. Drumul cu o singură bandă pe sens trebuia să fie gata în anul 2016, dar prea multe n-au mers, așa că ani la rândul s-a bătut pasul pe loc. În 2013, șantierul a fost abandonat, apoi nimeni n-a mai călcat acolo.

În 2019, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Răzvan Cuc, a încheiat legătura cu firma italiană care câștigase contractul. Atunci, centura era realizată în proporție de 60%. Pe urmă alți constructori s-au perindat pe șantier, fără niciun sens.

„Mai multe lucrări care au fost începute prost, continuate prost. Documentaţiile imature scoase la licitaţie care au permis angajarea unor constructori care nu şi-au făcut treaba. Şi practic rezilierile succesive pe aceste lucrări au dovedit acest lucru şi instabilitatea politică, să zic aşa, la nivelul Ministerului”, a declarat Ionel Scrioșteanu, secretar de stat Ministerul Transporturilor.

2022 a fost cu noroc

Lucrările au început din nou în 2021, astfel că anul acesta, după un deceniu, a sosit momentul mult așteptat: inaugurarea drumului. Minunea s-a produs sub ropotele de aplauze ale autorităților.

„Astăzi pentru toţi tecucenii este un moment de mare bucurie, iată că după 10 ani de aşteptări, Tecuci are centura gata”, a spus Lucian Costin, primar Tecuci.

Centura ocolitoare a orașului Tecuci a costat 48 de milioane de lei, bani proveniți în proporție de 90% din fonduri europene.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Ianuarie 2023 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.