Bugetarii vor trebui să recupereze ziua liberă suplimentară de 2 decembrie
Potrivit legislației, românii au avut parte de două zile libere de la stat, miercuri, 30 noiembrie, și joi, 1 decembrie. Guvernul a decis să unească cele două zile libere legale cu zilele de weekend. În acest mod a fost creată o minivacanță de 5 zile. Ziua de 2 decembrie a fost o zi nelucrătoare pentru angajații instituțiilor publice, însă, aceasta va fi recuperată.
Angajații din sectorul public urmează să recupereze această zi, deoarece aceasta nu face parte din lista zilelor libere legale. Angajații trebuie să recupereze ziua de 2 decembrie până la finalul acestui an. Prin urmare, până pe 31 decembrie 2022, bugetarii își vor ajusta programul de lucru în așa mod încât să recupereze cele 8 ore de muncă obligatorii pentru ziua de 2 decembrie.
Zile libere chiar la începutul anului
Crăciunul se sărbătorește pe data de 25 decembrie. În acest an, sărbătoarea pică într-o zi de weekend, duminică, iar angajații vor avea doar o singură zi liberă plătită, pe 26 decembrie, fiind a doua zi de Crăciun. În schimb, anul 2023 începe cu un weekend prelungit. Revelionul pică într-o zi de weekend, duminică, 1 ianuarie, iar ziua de 2 ianuarie pică luni, astfel angajații vor avea zi liberă de la stat. Tot în ianuarie, românii vor profita și de ziua de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române.
Românii ar putea avea două noi zile libere legale din 2023
Din 2023, românii ar putea avea două noi zile libere legale, după introducerea datelor de 6 și 7 ianuarie în lista zilelor de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Propunerea aparține Partidului Social Democrat (PSD), care dorește ca Sărbătoarea Botezului Domnului și Soborul Sfântului Proroc loan Botezătorul să fie declarate zile nelucrătoare.
Premierul Nicolae Ciucă, despre majorarea salarială a bugetarilor:...

Despre autor:

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
LISTĂ: 5 soluții de conta pentru afacerea sau PFA-ul tău
Sursa: start-up.ro
-
Muzeul bucureștean în care învățăm despre cum afectăm mediul și clima
Sursa: green.start-up.ro
-
Cele mai frumoase citate despre luna ianuarie
Sursa: garbo.ro
-
Săptămâna 30 de sarcină: dezvoltarea intrauterină a bebelușului și simptomele...
Sursa: kudika.ro
-
ING Hubs, prima companie din România care implementează săptămâna de lucru de...
Sursa: futurebanking.ro
-
Zona protejată a Bucureștiului, în pericol?! Horia Tomescu, viceprimar: Nu...
Sursa: wall-street.ro
-
Bonduelle va scumpi din nou produsele sale pentru a face față inflației
Sursa: retail.ro