Trenul Regal a fost închiriat pentru data de 1 Decembrie - Ziua Națională a României, pentru o petrecere de tip "şpriţ şi lăutari”. Acesta va face cursa Băneasa - Sinaia și retur.

Trenul Regal va găzdui o petrecere de Ziua Națională a României

Trenul Regal a fost închiriat pentru o petrecere cu ocazia Zilei Naționale a României. În vânzare au fost puse 80 de bilete pentru călătoria Băneasa-Sinaia şi retur. Petrecerea va fi de tip "şpriţ şi lăutari”, iar costul biletului este de 500 de euro. Pe pagina de promovare a evenimentului a fost scris, ”De ziua națională a României, petrecem la rang de artă. O incursiune în timp cu trenul regal, pe ruta București-Sinaia, ce va aminti de zaiafeturile de odinioară”.

Se pare însă că nu toată lumea este încântată de această petrecere și nu toți sunt de acord cu închirierea Trenului Regal.

"Este blasfemie să se facă astfel de evenimente şi nu consider că poate fi închiriată istoria României" , a declarat Ion Tucă, director al Administraţiei Proprietăţilor Regale.

Patru generații ale Familiei Regale au călătorit cu Trenul Regal

Toate biletele la acest eveniment au fost deja vândute. Ion Tucă, director al Casei Majestății Sale, spune că acest eveniment nu ar trebui să aibă loc în trenul regal, cel cu care au călătorit 4 generații ale familiei regale. Acest tren este un simbol al istoriei, o memorie vie și nu trebuie utilizat în asemenea evenimente.

”Cu Trenul Regal au călătorit patru generații ale familiei regale. Începând cu 2008, au fost 14 călătorii care au avut legătură cu familia regală. Trenul a condus pe Regele Mihai I și pe Regina-mamă Elena în exil, în zilele de 3-6 ianuarie 1948”, spune el.

Pentru ultima oară, trenul regal a funcționat atunci când l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai I, în 2017.

Citeste si:
VIDEO Mesajul Maiei Sandu de Ziua Națională: „România este iubită...
VIDEO Mesajul Maiei Sandu de...

„Același tren l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai la 15 decembrie 2017. Ceea ce se întâmplă acum, o călătorie în scop comercial, reprezintă aproape o blasfemie. Trenul Regal îl considerăm un loc sacru, după ce l-a condus pe Regele Mihai pe ultimul drum”, adaugă Tucă.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Noiembrie 2022 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.